Το βίντεο κλιπ από το κομμάτι “Tora” θα σε ταξιδέψει πίσω, στην εφηβεία σου


Η μουσική κολεκτίβα των Villa Boas έδρασε για σύντομο χρονικό διάστημα στα μέσα του 2018, στο στούντιο “Νήπιο" του κύριου Κ. υπό την επιπρόσθετη καθοδήγηση του Erimus DB.

Από τις ηχογραφήσεις που προέκυψαν, η Just Gazing Records κυκλοφόρησε το 2019 το πρώτο ep με τις συμμετοχές μουσικών όπως οι Sillyboy’s Ghost Relatives, οι Whereswilder, οι Bazooka και η Cookie

Σήμερα, το Αθηναικό label κυκλοφορεί ένα ακόμη ep ψηφιακά στο Spotify , συγκεντρώνει σε μορφή δίσκου όλα τα κομμάτια τους στο Bandcamp και παρουσιάζει το video clip από το κομμάτι “Tora” σε συνεργασία με την Στέλλα και τον Αθηναίο skate βιντεογράφο Γιώργο Παπαδημητρίου. 

https://youtu.be/C3b-6oEp-WM

To “Τora” με το post punk groove και τις κοφτερές αλά Washington DC punk κιθάρες οδηγεί το νέο πακέτο ηχογραφήσεων που περιλαμβάνει και άλλα δύο κομμάτια με την φωνή του Κύριου Κ. ο οποίος δοκιμάζει για πρώτη φορά να τραγουδίσει στα Αγγλικά. 

Στα πλαίσια της προβολής του video σε διάφορα διεθνή εναλλακτικά μουσικά media, οι βασικοί συντελέστες του “Tora” έδωσαν ο καθένας την δική του εκδοχή για το single.  

thumbnail.jpg

Villa Boas artwork designed by Shirley Chong

imgg.jpg

Σtella. 

"Άκουσα κάτι απλό και ώμο στην ορχηστρική εκδοχή του “Tora” που μου θύμισε τα εφηβικά μου χρόνια. Πόσο ανέμελη αλλά και πόσο σκληρή ήταν η ζωή. Όλα είναι πιθανά και το μαθαίνεις όσο ο χρόνος κυλά. Κάτι σαν φόρο τιμής ή ένα ταξίδι στον χρόνο και τις αναμνήσεις που δημιουργούν κομμάτια όπως το “Cannonball” των Breeders”.

Γιώργος Παπαδημητρίου  (βιντεογράφος) 

Από τις πρώτες φορές που άκουσα το τραγούδι ήξερα ότι τα old school πλάνα ήταν μονόδρομος. Το κομμάτι με πήγε πίσω στις πρώτες μέρες και τις βασικές αρχές του skateboarding. Με το δεδομένο ότι η αρχική σκέψη ήταν να κάνω μοντάζ μερικά skate κόλπα πάνω στους ήχους των Villa Boas, επέλεξα να μπουν τα πιο δυνατά street κόλπα που είχα στο αρχείο μου. Αυτά που αντιπροσώπευαν την ωμή και "στον δρόμο" εκδοχή του κομματιού. 

Κος Κ.- παραγωγός 3/2/2021

Σίγουρα ήταν το πιο πανκ ροκ τρακ από ολόκληρο το session. Και η κόντρα φωνή της Στέλλας είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ξεκίνησε από το μπάσο του Εrimus dB στο demo και αυτό ήταν το μόνο στοιχείο που κρατήθηκε ατόφιο εξαρχής.Μετά έπρεπε να το προσαρμώσουμε στα πλαίσια της ενορχήστρωσης του ήχου των Villa boas, δηλαδή λίγο ψυχεδέλεια , cinematic μέρη,  κάτι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από αυτό που συνέβαινε εκείνες τις μέρες στο κεφάλι μας.

 

“Tora” - Villa Boas Feat. Stella out Friday 2/5 

https://youtu.be/C3b-6oEp-WM

Bandcamp 

https://justgazing.bandcamp.com/album/villa-boas