Εντυπωσιακό το τι μπορεί να δημιουργηθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας.


Εντυπωσιακό το τι μπορεί να δημιουργηθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο ΥouTuber Funk Turkey έχει δημιουργήσει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης κομμάτια συγκροτημάτων όπως οι Metallica, οι AC/DC και οι Red Hot Chili Peppers. Τι ακριβώς κάνει;

Καταρχάς δημιουργεί ψεύτικους στίχους στο ύφος του συγκροτήματος με το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα του lyrics.rip. Συνθέτει, στη συνέχεια, τους νέους στίχους με τη βοήθεια της Αλυσίδας Μάρκοφ (της τυχαίας σύνθεσης ενός αποτελέσματος με βάση συγκεκριμένα δεδομένα).

Κατόπιν τραγουδάει και κάνει τη μίξη και το mastering στη μουσική και στα φωνητικά στο σπίτι του. Τα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του γι' αυτό που δημιούργησε για τους Nirvana, ήταν μία «λαμπερή κόκκινη, φτηνή κιθάρα Stratocaster, ένα άθλιο μικρόφωνο και ένα παλιό αντίγραφο του προγράμματος ProTools».

Το λογισμικό που χρησιμοποιεί για τα ντραμς είναι το Superior Drummer 2και -ειδικά για το δήθεν κομμάτι των Nirvana- αναφέρει σχετικά: «Γνωρίζω ότι ο Dave Grohl μισεί τα ηλεκτρονικά ντραμς όμως ήταν το καλύτερο πράγμα που είχα, έτσι… Συγγνώμη Dave. Ακόμα σ’ αγαπώ».

Όσον αφορά στη διαδικασία της ηχογράφησης και του mastering, ο YouTuber περιγράφει ότι ντούμπλαρε τα φωνητικά και τα πέρασε από διάφορα ψηφιακά εφέ για να αποκτήσουν περισσότερη ζεστασιά.

Τελευταίο του κομμάτι, το "Smother", ένα κομμάτι που θυμίζει αρκετά Nirvana. Ακούστε και δείτε το εδώ:

Δείτε και κάτι αντίστοιχο που έχει κάνει για τους Metallica:

Και για τους AC/DC:


Πηγή