Τι απαντάει η μπάντα στους επικριτές


φωτογραφία: Andrew Whitton

«Παιδιά, ζω στη Γαλλία, παρακολουθώ και αγαπώ τη μπάντα ήδη από το ξεκίνημά της, όμως αυτό που κάνατε είναι ανεύθυνο. Ο ιός επεκτείνεται γρήγορα και δεν έχει σύνορα».

Αυτό ήταν ένα μόνο από τα πολλά μηνύματα που έλαβαν οι Stereophonics στα επίσημα social media τους -και θα το χαρακτηρίζαμε και από τα ...ευγενικά- ύστερα από την απόφασή τους να προχωρήσουν κανονικά την προγραμματισμένη τους συναυλία στο Motorpoint Arena του Κάρντιφ, παίζοντας μπροστά σε ένα επιβλητικό (μα και απίστευτο, λόγω συνθηκών) πλήθος χιλιάδων θεατών. Από την οποία έπειτα πόσταραν μάλιστα και υλικό στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram, παρότι μόνο στην Ουαλία επιβεβαιώνονταν επισήμως άλλα 34 νέα κρούσματα.

Η επίθεση δεν περιορίστηκε μόνο στους fans, αλλά έφτασε σύντομα και στον βρετανικό Τύπο, με πιο χαρακτηριστικό το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail με τίτλο «What are they thinking?». Το οποίο συμπεριλάμβανε τη συναυλία των Stereophonics ανάμεσα σε άλλα ανάλογα μαζικά events του Σαββατοκύριακου

Ωστόσο η δημοφιλής (και στην Ελλάδα) μπάντα υπεραμύνθηκε της απόφασής της και απάντησε μάλιστα στους επικριτές της, μέσω του ΝΜΕ: «κι εμείς, όπως κι όλο το υπόλοιπο έθνος, ακούσαμε την Πέμπτη τον Πρωθυπουργό και τους επιστημονικούς υπεύθυνους να μας ενημερώνουν για την κυβερνητική πολιτική ενόψει του κορωνοϊού. Εφόσον η άποψή τους ήταν ότι, στο συγκεκριμένο στάδιο, δεν χρειάζεται να απαγορευτούν οι μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, ενεργήσαμε αναλόγως, προχωρώντας τις προγραμματισμένες μας συναυλίες».

Όπως βέβαια πολλοί επισημαίνουν, μερίδιο ευθύνης -ίσως μάλιστα μεγαλύτερο και από το όποιο των Stereophonics- φέρουν και όσοι fans έσπευσαν να γεμίσουν τους συναυλιακούς χώρους, δίχως να το σκεφτούν.

Οι Stereophonics παραμένουν δημοφιλέστατοι στη Βρετανία, όπως έδειξε η ευκολία με την οποία κατέκτησαν το νούμερο 1 της χώρας τον Οκτώβριο του 2019, με το τελευταίο τους μέχρι σήμερα άλμπουμ Kind (επίσης Αυστραλία #26, Γαλλία #105).