And We Can't Keep Calm!


‘Ο Βασιλιάς των Λιονταριών’, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη!

Η ταινία, όπως άλλωστε και η πρωτότυπη έκδοση του 1994περιλαμβάνει την αξέχαστη μουσική που φέρειτις υπογραφές πολυβραβευμένων προσωπικοτήτων όπως τους Elton John και Tim Rice, οι οποίοι έχουν γράψει και ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι με τίτλο Never Too Late που ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινίας και συμπεριλαμβάνεται φυσικά και στο soundtrack album.

Ο Hanz Zimmer ως ο πρωταγωνιστικός μουσικοσυνθέτης του soundtrack album, συνειδητοποίησε ότι η αυθεντική μουσική επένδυση του έργου αποτελούσε «το συναισθηματικό πυρήνα της ιστορίας» και για το λόγο αυτό προσκάλεσε ξανά πολλούς από τους συνεργάτες με τους οποίους είχε δουλέψει για την αρχική ταινία του 1994.

Πρωταρχικός στόχος του ήταν να προσεγγίσει το μουσικό χαλί της ταινίας εντελώς διαφορετικά, επιθυμώντας να πραγματοποιήσει τις ηχογραφήσεις σε περιβάλλον που να παραπέμπει σε ζωντανή συναυλία.

“Ακούγοντας μόνο αυτή τη μουσική, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε το έργο ή το σκηνικό όλο, υπάρχει μια έντονη πνευματική δύναμη που νιώθεις. Εάν γνωρίζετε την ταινία και εάν μεγαλώσατε με αυτή τη μουσική, ξαφνικά θα ξυπνήσει μέσα σας η ιστορία αυτή, καθώς και όλες οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα που έχετε από το παρελθόν με τον “Βασιλιά των Λιονταριών”’-, είπε ο Jon Favreau, σκηνοθέτης της ταινίας.

Το soundtrack του The Lion King περιλαμβάνει νέες ηχογραφήσεις των πρωτότυπων τραγουδιών-τα περισσότερα σε παραγωγή του Hans Zimmer, αλλά και αφρικανικές ενορχηστρώσεις από τον Νοτιοαφρικανό παραγωγό και συνθέτη Lebo M.

Επίσης, ο Pharrell Williams, έκανε την παραγωγή σε πέντε τραγούδια του soundtrack.

Η μουσική για το soundtrack του ‘The Lion King που κυκλοφόρησε το 1994 κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ,τέσσερα Grammy και δύο Χρυσές Σφαίρες. Το άλμπουμ παρέμεινε για δέκα μη συνεχόμενες εβδομάδες στοΝο.1 των ΗΠΑ και έγινε διαμαντένιο, έχοντας πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Το tracklisting του soundtrack:

“THE LION KING”

ORIGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK

1. «Circle of Life» / «Nants’ Ingonyama» – Lindiwe Mkhize
2. «Life’s Not Fair» – Hans Zimmer
3. «Rafiki’s Fireflies» – Hans Zimmer
4. «I Just Can’t Wait to Be King» – JD McCrary
5. «Elephant Graveyard» – Hans Zimmer
6. «Be Prepared» (2019 Version) – Chiwetel Ejiofor
7. «Stampede» – Hans Zimmer
8. «Scar Takes the Throne» – Hans Zimmer
9. «Hakuna Matata» -Billy Eichner, Seth Rogen, JD McCrary, Donald Glover
10. «Simba is Alive!» – Hans Zimmer

11. «The Lion Sleeps Tonight» – Billy Eichner, Seth Rogen
12. «Can You Feel the Love Tonight» – Beyoncé, Donald Glover
13. «Reflections of Mufasa» – Hans Zimmer
14. «Battle for Pride Rock» – Hans Zimmer
15. «Remember» – Hans Zimmer
16. «Never Too Late» – Elton John
17. «He Lives in You» – Lebo M
18. «Mbube» – Lebo M