που δε γνώριζες ότι είναι διασκευές


Πέμπτη σήμερα και ένα, ακόμη, ταξίδι, στις μουσικές που αγαπήσαμε (και δεν ξεχάσαμε) ξεκινά! Γιατί, πολύ απλά, αγαπάμε την καλή μουσική και ελπίζουμε η καλή μουσική (να αγαπά) και τα αυτάκια μας.

Σήμερα, σου έχω 5 τεράστιες επιτυχίες (τις έχεις τραγουδήσει αμέτρητες φορές), που πιθανόν δεν ήξερες ότι είναι διασκευές! Ξεκινάμε!

 

1) Sinead O’ Connor – Nothing Compares To You

Μία από τις πιο διαχρονικές μπαλάντες στην ιστορία της μουσικής. Και η μεγαλύτερη επιτυχία της Sinead O’ Connor. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο δεύτερο album της ερμηνεύτριας και κυκλοφόρησε πριν από 30, περίπου, χρόνια. Ωστόσο, το τραγούδι ανήκει στον Prince, ο οποίος, όχι απλά έγραψε τους στίχους και τη μουσική, αλλά ερμήνευσε και το τραγούδι, πέντε χρόνια πριν το απογειώσει η Sinead.

 

2) Whitney Houston – I Will Always Love You

Το έγραψε και το πρωτοτραγούδησε το 1973 η Dolly Parton, ενώ ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε η country εκδοχή του.

Περίπου 20 χρόνια μετά, η Whitney αποφασίζει, όχι απλά να το τραγουδήσει, αλλά και να το συμπεριλάβει στο soundtrack της ταινίας, «The Bodyguard». Ούτε η ίδια δεν πρέπει να φανταζόταν ότι το τραγούδι αυτό θα γίνει η πιο πετυχημένη μπαλάντα όλων των εποχών. Και όμως έγινε. Και τώρα που το σκέφτομαι έχω δει πολλές φορές το «σωματοφύλακα». Και μπράβο μου!

 

 

3) DJ Khaled, Rihanna, Bryson Tiller – Wild Thoughts

Όταν ακούσαμε ότι η Rihanna θα κυκλοφορήσει τραγούδι με τον DJ Khaled, σίγουρα δεν περιμέναμε ότι το single αυτό θα κάνει sample το θρυλικό «Maria, Maria» του Santana. Και όμως το είχε. Και η Rihanna ταύτισε τη μελωδία με τη φωνή της και την Caribbean accent της. Και το χορέψαμε παντού. Και το λατρέψαμε.

 

 

Ραντεβού την άλλη Πέμπτη! Την Πασχαλινή! Καλό Πάσχα με καλές μουσικές!