Μια ογκώδης έρευνα με την υπογραφή του CNN αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο


Μια ογκώδης έρευνα με την υπογραφή του CNN αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο

Είτε ως «νονό της soul» τον δει κανείς, είτε ως «πατέρα του funk», δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο James Brown υπήρξε μία από τις κορυφαίες μουσικές περσόνες του 20ού αιώνα: ένας τεράστιος καλλιτέχνης, το εκτόπισμα του οποίου δεν περιορίστηκε στα στεγανά κάποιου συγκεκριμένου είδους στα 50 χρόνια της καριέρας του.

Μέχρι στιγμής, ξέραμε ότι ο Brown πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2006 σε νοσοκομείο της Ατλάντα, στην Τζόρτζια, όπου πήγε αυτοβούλως καθώς αισθανόταν χάλια. Αν και χρειάστηκε να ακυρώσει μερικές άμεσες συναυλίες, πάντως, ευελπιστούσε ότι θα έπαιρνε εξιτήριο μέσα σε λίγες ημέρες, ώστε να προλάβει την εμφάνιση που είχε κλείσει για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αντ' αυτού, άφησε εκεί την τελευταία του πνοή, στα 73 του χρόνια, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για καρδιακή προσβολή οφειλόμενη σε επιπλοκές από πνευμονία.

Το 2017, όμως, η Jacque Hollander -τραγουδίστρια σε τσίρκο- επικοινώνησε με δημοσιογράφο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN. Και του αποκάλυψε ότι είχε δουλέψει με τον Brown τη δεκαετία του 1980, πέφτοντας μάλιστα και θύμα βιασμού το 1988. Ο Brown ουδέποτε ωστόσο κατηγορήθηκε για το θέμα, καθώς η Hollander προτίμησε να σιωπήσει. Όμως έκτοτε άρχισε να συλλέγει συστηματικά στοιχεία τόσο γι' αυτόν, όσο και για τους συνεργάτες του. Τα οποία την οδήγησαν στην υποψία ότι ο θάνατός του το 2006 ήταν περίεργος.

Ξεκινώντας λοιπόν από εκεί, το CNN δημοσιεύει τώρα μια ογκώδη έρευνα (συνεντεύξεις με 14 άτομα, χιλιάδες σελίδες με αστυνομικά δελτία και συνεδριάσεις δικαστηρίων, ιατροδικαστικά τεστ, γραπτά μηνύματα), η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση τον θάνατο του James Brown, ανοίγοντας το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα δολοφονίας. Καθοριστική θεωρείται μάλιστα η μαρτυρία του γιατρού Marvin Crawford -ο οποίος υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου- ότι ήδη από τότε κάτι δεν του άρεσε στην όλη υπόθεση. Ζήτησε λοιπόν να γίνει αυτοψία, κάτι όμως που δεν επέτρεψε η κόρη του τραγουδιστή Yamma Brown. Το CNN την προσέγγισε για διευκρινίσεις, μα εκείνη δεν ανταποκρίθηκε.

Παρά ταύτα, πρέπει να επισημανθεί ότι η όλη έρευνα δεν αποδεικνύει κάτι. Θέτει ορισμένα πράγματι ενδιαφέροντα ερωτήματα, επί της ουσίας, όμως, βασίζεται στα πιστεύω μιας σειράς ανθρώπων ότι κάτι περίεργο συνέβη με τον James Brown, χωρίς να διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία. Παραμένει έτσι ερωτηματικό αν η αμερικανική δικαιοσύνη θα ανοίξει ξανά επισήμως την υπόθεση.

{youtube}1UzZUfFUnxY{/youtube}

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/66479-james-brown-murdered-cnn-info