Τα social media δείχνουν ότι το εναλλακτικό κοινό της χώρας μας δέχτηκε με ικανοποίηση και ενθουσιασμό την ανακοίνωσης της Κατερίνας Ντούσκα


Αν και μεταξύ μας γνωρίζουμε ότι οι τελικοί της Γιουροβίζιον γίνονται συχνά αιτίες για μαζώξεις κάθε είδους μουσικόφιλων σε φιλικά και συγγενικά σπίτια, επισήμως το εγχώριο εναλλακτικό κοινό σνομπάρει τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού, καθώς τον έχει ταυτίσει με την εμπορική pop.

Φέτος, όμως, τα πράγματα διαφέρουν.

Και παρότι δεν έλειψαν μερικές γκρίνιες, τα social media δείχνουν ότι το εναλλακτικό κοινό της χώρας μας δέχτηκε με ικανοποίηση και ενθουσιασμό την ανακοίνωσης της Κατερίνας Ντούσκα ως ελληνικής συμμετοχής στη Γιουροβίζιον 2019. Καθώς πέρυσι κέρδισε το Ισραήλ, η διεξαγωγή θα γίνει στο Τελ Αβίβ, από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου.

Ελληνίδα μεγαλωμένη στο Μόντρεαλ του Καναδά, η Ντούσκα δραστηριοποιήθηκε κατά την τρέχουσα δεκαετία στην εναλλακτική pop (ως τραγουδοποιός), αποκτώντας δημοσιότητα με το άλμουμ Embodiment το 2015.

Πιο πρόσφατη παρουσία της στη δισκογραφία είναι η διασκευή που έκανε στο "The Limit To Your Love" της Feist συνεργαζόμενη με τον Billy Pod (Βασίλης Ποδαράς, ο ντράμερ των Next Step), για το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ Drums To Heal Society, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Puzzlemusik.

Η επιλογή της Κατερίνας Ντούσκα έγινε με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ, από αρμόδια ομάδα εργασίας. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια άλλα ονόματα ήταν υποψήφια, πάντως η απόφαση ήταν ομόφωνη.