Τον προϋπαντήσαμε στη Νορβηγική Πρεσβεία, δείτε πού μπορείτε να τον συναντήσετε κι εσείς από κοντά


Τον προϋπαντήσαμε στη Νορβηγική Πρεσβεία, δείτε πού μπορείτε να τον συναντήσετε κι εσείς από κοντά

Ορμώμενος από τα νορβηγικά βουνά, όπου πριν 2 εβδομάδες πραγματοποίησε ένα από τα πιο εκστατικά live της καριέρας του, ο Sivert Høyem καλοσώρισε και καλοσωρίστηκε από τους Έλληνες δημοσιογράφους σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, διοργανωμένη από τη νορβηγική πρεσβεία στη χώρα μας, υπό την αιγίδα της οποίας τελούν οι 2 επικείμενες εμφανίσεις του δημοφιλούς τραγουδοποιού στο Ηρώδειο (σήμερα 29 του μήνα και Κυριακή 2 Οκτωβρίου).

Η πρεσβεία άνοιξε για πρώτη φορά επίσημα τις πόρτες των νέων της γραφείων, τα οποία αποτελούν μια όαση απέριττου νορβηγικού στιλ, με πανοραμική θέα στην καρδιά της Αθήνας. Ο Sivert Høyem παρουσιάστηκε πράος και προσηνής, όπως μας έχει συνηθίσει, πλαισιωμένος από τον Νορβηγό πρέσβη στην Ελλάδα κ. Jørn Eugene Gjelstad. Ο οποίος αντέστρεψε το δημοσιογραφικό παιχνίδι, ρωτώντας μας με ενθουσιασμό για τους λόγους που οι Έλληνες αγαπάνε τον τραγουδοποιό τόσο βαθιά και πιστά.

Αγάπη που, σύμφωνα με τον ίδιο τον Høyem, φαίνεται να ερείδεται στην αγάπη του εγχώριου κοινού για εκείνη τη μελωδικά σκοτεινή τραγουδοποιία που κι αυτός υπηρετεί,  παίρνοντας τη σκυτάλη από τους (επίσης λατρεμένους στη χώρα μας) Nick Cave και Leonard Cohen.

Δηλωσε επίσης ενθουσιασμένος για το Ηρώδειο, αποκαλύπτοντας ότι το συγκεκριμένο project δουλευόταν 4 χρόνια, ενώ αποδέχτηκε και την πρόκληση να προσαρμόσει τη μουσική του στις ιδιαίτερες ηχητικές απαιτήσεις του χώρου. Τέλος αποκάλυψε ότι οι 2 βραδιές του εκεί θα κινηματογραφηθούν από ειδικό συνεργείο (σύμπραξη Νορβηγών και Ελλήνων κινηματογραφιστών), με απώτερο πιθανό σκοπό την κυκλοφορία ενός live album και DVD.

Σήμερα λοιπόν Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Sivert Høyem συνοδεία δεκαμελούς μπάντας, συμπεριλαμβανομένου χωριστού string section, σε ένα Ηρώδειο που αναμένεται κατάμεστο (η σημερινή μέρα έχει ήδη γίνει sold-out). Μην το χάσετε εύκολα.

Επίσης:

* Απόψε after show party με τον Sivert Høyem στο Dunkel Bar

** Αύριο Παρασκευή 30/9, στις 18.00, ο Sivert Hoyem υπογράφει δίσκους και CD στο Reload Stores (Πανεπιστημίου 54, Αθήνα)

{youtube}gnrLkHvw_WA{/youtube}

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/57880-sivert-in-athens