Όχι, δεν το είδαμε στο καινούριο Σταρ Τρεκ, δουλειές του Jack White είναι αυτές


Όχι, δεν το είδαμε στο καινούριο Σταρ Τρεκ, δουλειές του Jack White είναι αυτές

Πάντα πολυπράγμων και απρόβλεπτος ο Jack White, μπορεί τα τελευταία χρόνια να μη μας συγκινεί πολύ με τους δίσκους που βγάζει, μα βρίσκει διαρκώς τους πιο ευφάνταστους τρόπους να βρίσκεται στη μουσική επικαιρότητα.

Βάλθηκε λοιπόν να στείλει το πρώτο βινύλιο στο Διάστημα. Και παραλίγο να τα καταφέρει, ο άτιμος!

Φτιάχτηκε έτσι ένα ειδικό μπαλόνι με ενσωματωμένες κάμερες για να μπορεί να υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση, στο οποίο δέθηκε ένα σπέσιαλ πικάπ ονόματι Icarus Craft. Το μπαλόνι αφέθηκε κατόπιν ελεύθερο στο Marsing του Άινταχο και, καθώς έπαιρνε ύψος, άρχισε να παίζει και το Icarus Craft -έπαιζε συμβολικά το "A Glorious Dawn", το single που έκοψε ο Jack White στη Third Man Records για να γιορτάσει τα 75 χρόνια του σπουδαίου αστρονόμου Carl Sagan.

Το όλο κόλπο μπόρεσε και λειτούργησε για σχεδόν 80 λεπτά, ξεπερνώντας τα 28.000 μέτρα ύψος και φτάνοντας στη στρατόσφαιρα -όπου και έσκασε πια το μπαλόνι.

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι ο Jack White εντέλει δεν τα κατάφερε, αφού -σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε σε διάφορα sites- η στρατόσφαιρα δεν ανήκει στο Διάστημα: η Μετεωρολογία σαφώς ορίζει ότι το σύνορο μεταξύ της ατμόσφαιρας της Γης και του κοσμικού διαστήματος είναι η εξώσφαιρα, τρία ολόκληρα δηλαδή επίπεδα από εκεί όπου κατάφερε να φτάσει το μπαλόνι του Τζακ.

Μπράβο, πάντως.

{youtube}zSgiXGELjbc{/youtube}