Μετά το μαγικό live του CU ONSTAGE, μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές του, UnknownArtist και Inconsistencies...


Μετά το μαγικό live του CU ONSTAGE, μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές του, UnknownArtist και Inconsistencies...

 

Το πρώτο live της δεύτερης σεζόν του CU ONSTAGE πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου στο Six d.o.g.s, με νικητή τον ‘Unknown Artist’, τον οποίον απόλαυσαν ζωντανά πάνω από 500 άτομα. Το line up που έφτιαξε ο ‘Unknown Artist’ και ψήφισε το κοινό, κινήθηκε σε indie rock ρυθμούς με headliner τους Inconsistencies και τον DJ Chevy στο after party. Το Platform φυσικά έδωσε το "παρών" και είδε από κοντά την μαγική live ατμόσφαιρα που δημιούργησε το σύνολο των καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν.

 

cuonstage_2.jpg

 

 

Το 1ο θεματικό live του CU OnStage θα ακολουθήσουν άλλα τρία, στο Six d.o.g.s και στο Ρομάντσο στην Αθήνα και ένα στη σκηνή του Reworks Festival στη Θεσσαλονίκη. Οι συμμετοχές για την επόμενη συναυλία, είναι ανοιχτές για νέους μουσικούς, μπάντες, solo artists και DJs, που μπορούν να διαλέξουν το line up της συναυλίας τους και να παίξουν δίπλα στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

 

Είδαμε τους νικητές στη σκηνή, απολαύσαμε τις ιδιαίτερες ερμηνείες τους, ενώ μετά το τέλος του δυναμικού live τους γνωρίσαμε από κοντά και τους "αναγκάσαμε" να μας λύσουν τις απορίες. Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις τους στην "ανάκριση" τους από το Platform, αμέσως τώρα.

 

{youtube}m5u0Fk0FrQE{/youtube}

 

UnknownArtist: "Οι Στέρεο Νόβα αποτέλεσαν επιρροή μιας ολόκληρης νέας γενιάς"

Έχεις δηλώσει στο παρελθόν πως η βασική σου επιρροή είναι οι Στέρεο Νόβα, κάτι που είναι εμφανές από τη μουσική σου. Ποια στοιχεία προσπαθείς να προσθέσεις εσύ στην κληρονομιά αυτού του σπουδαίου συγκροτήματος και τι άλλες επιρροές μπορεί να βρει κάποιος στον ήχο σου εκτός των Στέρεο Νόβα;

 

Πράγματι, οι Στέρεο Νόβα και γενικότερα όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής που ήρθε στην Ελλάδα εκείνη την εποχή, είχε έναν δυναμισμό, μία δύναμη να χτυπήσει ουσιαστικά, και αποτέλεσε επιρροή μίας ολόκληρης νέας γενιάς. Όντας μικρός σε ηλικία, όλο αυτό μεταφράστηκε κατά κύριο λόγο σε δημιουργικότητα. Δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί, ούτε το πως ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική, απλά πειραματιζόμενος με πολλούς ήχους και ακούγοντας άλλους τόσους, από διαφορετικούς δρόμους και κατευθύνσεις (από acid techno & ambient, μέχρι post-rock, hiphop & τζαζ και πάλι πίσω), με οδήγησε ουσιαστικά στο να βρω το δρόμο της έκφρασης μέσα από αυτό.

Δεν θα χαρακτήριζα τη μουσική μου ως καθ’όλα επηρεασμένη ή συνέχεια κάποιας άλλης, ίσα ίσα, θεωρώ πως το crossover είναι βασικό χαρακτηριστικό στην μουσική που κάνω και στον ήχο που προσπαθώ να φτιάχνω. Το έργο είναι ιερό, έχει ζωή και υπάρχει στον χρόνο, δεν γίνεται να βασίζεται αλλού παρά στην ίδια του τη μοναδικότητα.

 

cuonstage_unknown.jpg

 

Από πού αντλείς τη θεματολογία για τη στιχουργική σου και τι συναισθήματα προσπαθείς να δημιουργήσεις στον ακροατή με τους στίχους σου;

 

Τα ερεθίσματα πολλές φορές νομίζω πως δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε, τουλάχιστον άμεσα, και θα μπορούσα με ασφάλεια να πω πως τις περισσότερες φορές αδυνατώ να θυμηθώ το γιατί και πώς γράφτηκε κάτι. Και πιθανότατα, αν το έκανα, να μην είχε γραφτεί ποτέ. Το να εκτίθεσαι είναι ζόρικο, και απαιτείται το να μπαίνεις σε μία άλλη διάσταση, να αποκτάς μίαν άλλη οπτική του εαυτού σου και των πραγμάτων γύρω σου. Και μιλάω για την έκθεση σε εσένα τον ίδιο, πρωτίστως. Είναι ίσως το όλο θέμα της περσόνας, με ένα ψευδώνυμο, με μία άλλη εικόνα, με χαρακτηριστικά που, με μια πρόχειρη ματιά τουλάχιστον, διαφέρουν κατα πολύ με το πραγματικό άτομο σου. Έτσι, βλέπεις διαφορετικά τα σημεία, τα αναλύεις από άλλες πλευρές και ηλικίες, σχηματίζεις εικόνες.

Ο ακροατής πρέπει να γίνεται και ο «δημιουργός», να μπαίνει μέσα σ’ ένα κομμάτι, να γίνεται μέρος του. Να αναπροσαρμόζει τα πράγματα και τις αξίες γύρω του σε κάθε επίπεδο, να (ανα)βιώνει τις εικόνες και να καταφέρνει να ενδυναμώνεται μέσα από αυτό.

 

Εκτός από τη μουσική όμως ασχολείσαι και με την επιμέλεια των βίντεο σου. Πως μπήκε στη ζωή σου το videoediting και πόσο σημαντικό είναι για σένα το γεγονός πως το όλο αποτέλεσμα της τέχνης σου, σε κάθε της μορφή, πηγάζει εξ ολοκλήρου από εσένα;

 

Έτυχε να ασχοληθώ με video editing πριν κάποια χρόνια, όπου ήθελα να οπτικοποιήσω κάποια πράγματα, αλλά δεν υπήρχε το κατάλληλο budget. Οπότε, με τη βοήθεια φίλων, και πολλές ώρες μπροστά σε pc, το αποπειράθηκα μόνος μου. Και αυτό συνεχίστηκε και αργότερα, όπου έκανα και 2η και 3η δουλειά, όσον αφορά στην εικόνα. Πλέον, νιώθω τυχερός που έχω γνωρίσει και συνεργάζομαι με κάποιους πολύ ταλαντούχους ανθρώπους, και βάζουν το χέρι τους στο οπτικό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό γενικά ένα έργο να υπάρχει σε διαφορετικές μορφές και μέσα, να αποκτάει διαφορετική υπόσταση και ζωή, είτε αυτό είναι ένα video, είτε ένα φυσικό αντίτυπο του album πχ. Του δίνεται άλλος αέρας, άλλος χώρος να αναπτυχτεί.

 

cuonstage_3.jpg

 

Από την πλευρά μου, προσπαθώ όσο μπορώ να προσφέρω αγάπη στη μουσική μου. Γι’ αυτό και το μεγαλύτερο, αν όχι όλο μερικές φορές, μέρος του έργου μου, είναι αποτέλεσμα εξ’ ολοκλήρου δικιάς μου δουλειάς. Και νομίζω πως ο δρόμος απ’την αρχική παραγωγή και σύνθεση ενός κομματιού πχ, μέχρι την μίξη του και την ολοκλήρωσή του, είναι το πιο γλυκό κομμάτι. Εκεί είναι όλη η ουσία, μετά φεύγει από σένα.

 

Πως είναι μια συναυλία του UnknownArtist και πως ανταποκρίθηκαν σε αυτή οι θεατές του πρόσφατου CU OnStage;

 

Θέλω να ελπίζω πως είναι δυναμική, με όποια έννοια. Τουλάχιστον εκεί πάνω, νιώθω όμορφα, είναι δυνατή στιγμή, να αφήνεσαι μπροστά σε κόσμο, να εκτίθεσαι. Προσπαθώ να συνδυάζω διάφορα πράγματα στα λάηβ, να αφήνω για λίγο κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου και κόμπλεξ που με διακατέχουν ως άνθρωπο, ή μάλλον καλύτερα, να τα παίρνω μαζί και να με ξεφτιλίζω. Το όλο θέμα νομίζω έχει και μια πλευρά ειρωνίας, από μόνο του εξάλλου. Όπως και να ‘χει, ένα «live» είναι αυτό που είναι, ό,τι πιο ζωντανό μπορείς να δεις.
Όσον αφορά το CU OnStage, είχε πολύ όμορφο κόσμο που ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο όλο event. Αν έπρεπε να εκφράσω ένα παράπονο, νομίζω πως φάνηκε λίγο περισσότερο κλειστός απ’ ότι πρέπει, αλλά ίσως και δικαιολογημένα. Όπως και να ‘χει, ανυπομονώ για το επόμενο ραντεβού στην όμορφη Αθήνα.


Contact links:

-Facebook: https://www.facebook.com/unknownartist.ua

-Youtube: https://www.youtube.com/UnknownArtistUA

-BandCamp: https://unknownartist-ua.bandcamp.com/ & https://mrsfttd.bandcamp.com/

 

 

Inconsistencies: "Το ότι μας επιλέγουν να ανοίξουμε τόσο μεγάλες συναυλίες ξανά και ξανά μάς τιμάει απίστευτα!"

cuonstage_inconsistencies.jpg



Ηλία Μπογδάνο, πριν περίπου δυο χρόνια το συγκρότημα έλαβε σάρκα και οστά, μετά από μια πολυετή σου πορεία ως μέλος των Fall of Man. Υφίσταται ακόμα εκείνο το σχήμα και πως προέκυψε η μετάβαση στον πιο ακουστικό ήχο των Inconsistencies;

 

Πάντα τα ακούσματα μου ήταν περισσότερο στο στιλ των Inco. Την περίοδο που παγώσαμε με τους Fall of Man λόγω υποχρεώσεων των υπόλοιπων παιδιών, γέμισα το μουσικό κενό μου ολοκληρώνοντας κομμάτια που είχα συνθέσει κατά καιρούς. Έτσιγεννήθηκανοι Inconsistencies καιτο When Everything Must Go. 

 

Ποιο θεωρείς ότι ήταν το μεγαλύτερο κέρδος σας ως συγκρότημα από την όλη εμπειρία της ηχογράφησης της παρθενικής σας δουλειάς στο Λονδίνο;

 

Το να μας δοθεί αυτή η ευκαιρία στο ξεκίνημα της καριέρας μας, να γράψουμε δηλαδή σε ένα τοσο μεγαλο σουντιο οπως αυτο της Red Bull, στο οποιο εχουν γραψει τεράστια ονοματα οπως ο Sam Smith, στο Λονδίνο, την μητέρα χωρά δηλαδή της μουσικής βιομηχανίας, μονό θετικα μπορούσε να μας δώσει. Το μεγαλυτερο κερδος πιστεύω ήταν οι γνωριμίες που καναμε και ο τροπος που μαθαμε να δουλεύουμε με τους συγκεκριμένους παραγωγούς. 

 

Παρόλο που το γκρουπ έχει μια ιστορία δυο ετών, έχει καταφέρει να βρεθεί στην ίδια σκηνή με κορυφαία μουσικά σχήματα του πλανήτη όπως οι Kasabian, οι Editors και ο Robbie Williams. Πως αισθάνεσαι που έχετε καταφέρει ήδη κάτι τέτοιο;

 

Γενικα, αν μου το έλεγε κάποιος αυτό πριν δύο χρόνια θα γέλαγα. Δεν θα το πίστευα με τίποτα. Το ότι μας επιλέγουν να ανοίξουμε τόσο μεγάλες συναυλίες ξανά και ξανά μάς τιμάει απίστευτα και αυτή η αναγνώριση δεν μπορεί παρά να μας δώσει κίνητρο να προσπαθήσουμε περισσότερο να γράψουμε νέα μουσική και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με πιο πολύ πάθος και ενέργεια!

 

Ποια ήταν η εμπειρία σας από την πρόσφατη εμφάνιση σας στη σκηνή του CU On Stage στο Six d.o.g.s.;

 

Το vibe της συγκεκριμένης βραδιάς ήταν απίστευτο. Σε μια τόσο δύσκολη μέρα, με απεργίες στα μέσα και κλειστό κέντρο, με μια μικρή καθυστέρηση βγήκαμε σε ΓΕΜΑΤΟ μαγαζί με ανθρώπους όλο χαμογελά και διάθεση!! Νομίζω πήραμε την ενέργειά τους και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να περάσουμε όλοι αξέχαστα. 

 

Υπάρχουν σκέψεις για κάποια νέα δισκογραφική δουλειά από πλευράς των Inconsistencies και αν ναι, η μουσική κατεύθυνση θα παραμείνει στα ίδια πλαίσια;

 

Φυσικά! Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει την σύνθεση για τον πρώτο full length δίσκο και θα τον ηχογραφήσουμε μέσα στους επομενους μηνες. Τα κομμάτια θεωρώ οτι έχουν πλεον αποκτήσει τον χαρακτήρα τους 100%. Ανυπομονούμε να τον κυκλοφορήσουμε!!

 

Photos: Χρήστος Αναγνωστόπουλος

 

{youtube}grpzm6Wz58s{/youtube}