Άρπαξε την ευκαιρία να ζήσεις τη μοναδική αυτή εμπειρία και δήλωσε συμμετοχή έως τις 7 Μαρτίου


Άρπαξε την ευκαιρία να ζήσεις τη μοναδική αυτή εμπειρία και δήλωσε συμμετοχή έως τις 7 Μαρτίου

Pixel

 

Φέτος, η Ακαδημία άνοιξε ρότα για το Μόντρεαλ, επιστρέφοντας έτσι για πρώτη φορά στον Καναδά από το 2007, που είχε πραγματοποιηθεί στο Τορόντο. Το RBMA, ένας παγκόσμιος θεσμός, συνδεδεμένος με την προώθηση της δημιουργικότητας στη μουσική, έχει προσγειωθεί από το 1998 σε διαφορετικές πόλεις, φέρνοντας μαζί μια προσεγμένη και επιλεγμένη ομάδα παραγωγών, τραγουδιστών, beatmakers, μουσικών και DJs απ’ όλο τον κόσμο. Όλοι οι συμμετέχοντες, ανερχόμενα αλλά και ήδη επιτυχημένα ταλέντα, παρακολουθούν και συμμετέχουν σε sessions μαζί με πρωτοποριακές μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, και συνεργάζονται μεταξύ τους πάνω στη μουσική σε υπερσύγχρονα στούντιο.

Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Ακαδημίας και πρέπει να αποσταλεί έως τις 7 Μαρτίου, μαζί με ένα CD με ηχογραφημένο υλικό. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή του Red Bull Music Academy θα επιλέξει μια ομάδα συμμετεχόντων από τις υποβληθείσες αιτήσεις. Η ποικιλομορφία στα είδη και τις γενιές ήταν πάντα στο επίκεντρο της ηλεκτρονικής μουσικής, των  καθηγητών και performers, όπως οι Bob Moog, Brian Eno, Nile Rodgers, Steve Reich, Kim Gordon, Erykah Badu, Bootsy Collins, MF DOOM, Richie Hawtin, Tony Allen, Q-Tip, Sly & Robbie, Chuck D, M.I.A., James Murphy και ο Moodymann. Πολλοί απόφοιτοι της Ακαδημίας έχουν γίνει ηγέτες στον τομέα τους, μεταξύ των οποίων οι Flying Lotus, Hudson Mohawke, Nina Kraviz, Evian Christ, Mumdance, Natalia Lafourcade, Jamie Woon, Katy B και Jackmaster. Ένας από τους Ακαδημία πραγματοποιεί φεστιβάλ και συναυλίες, που πραγματοποιούνται σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους αλλά και σε απροσδόκητα μέρη, προβάλλοντας ένα διαφορετικό στοιχείο της μουσικής και πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης που φιλοξενείται.

Εξαιτίας των δραματικών γεγονότων στο Παρίσι το 2015, Red Bull Music Academy που διεξαγόταν εκείνες τις μέρες στη γαλλική πρωτεύουσα στο Παρίσι, αναγκάστηκε να διακοπεί. Έτσι, οι 30 συμμετέχοντες που είχαν επιλεχθεί για τη δεύτερη φάση θα ενταχθούν στους 40 νέους συμμετέχοντες στο Μόντρεαλ. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός στο Μόντρεαλ θα φτάσει τους 70, αντί του 60 που συνηθίζεται.Το Μόντρεαλ είναι στο επίκεντρο του καναδικού καλλιτεχνικού πειραματισμού για δεκαετίες. Με πλούσια ιστορία σε ντίσκο, τζαζ, παραδοσιακή, hiphop και techno μουσική, το Μόντρεαλ είναι το γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη και διατήρηση ήχων, καλλιτεχνών όπως των Oscar Peterson, Leonard Cohen, Rufus Wainwright και Arcade Fire. Η πολύγλωσση σύνθεσή του Μόντρεαλ και η πολυπολιτισμική ζωτικότητα του, στηρίζει μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή, δίνει το προβάδισμα στο σχεδιασμό βιντεοπαιχνιδιών και animation, και προάγει μερικούς από τους καλύτερους σκηνοθέτες στον κόσμο. Πληθώρα φεστιβάλ, εκθέσεων, συγκεντρώσεων έχουν δημιουργήσει δίψα στην πόλη για έκφραση και πειραματισμό και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, τοRed Bull Music Academy είναι περήφανο που προσθέτει τη δική του πινελιά.
 
Η 18η έκδοση της Ακαδημίας επιστρέφει στον Καναδά μετά την πρώτη του επίσκεψη στο Τορόντο το 2007 ενώ τα τελευταία εννέα χρόνια έχει καλύψει μεγάλη διαδρομή σε όλη τη χώρα.Μέσα από δύο ετήσια Red Bull Music Academy Bass Camp στο Μόντρεαλ από το 2014, επέτρεψε σε δεκάδες Καναδούς καλλιτέχνες να εργαστούν μαζί με θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Περισσότερες από 15 ομιλίες και workshops και πάνω από 25 συναυλίες Red Bull Music Academy και events έχουν γίνειτα τελευταία χρόνια ενώΚαναδοί απόφοιτοι των προηγούμενων εκδόσεων του Red Bull Music Academy περιλαμβάνουν τους Lunice, Sinjin Hawke, Ango, Ekali, Exeter, Poirier και Home Sick.