Ένας συλλεκτικός τόμος στα περίπτερα!


Ένας συλλεκτικός τόμος στα περίπτερα!

 

 

 

Οι κοινωνικές συνθήκες και η επιρροή τους στη μουσική στη δεκαετία του ’70, η ελληνική πραγματικότητα, οι καλλιτέχνες, τα τραγούδια, οι δίσκοι. Οι χουντικές φιέστες από τη μια, το πολιτικό τραγούδι από την άλλη, με ένα ηλεκτρικό underground στα περιθώρια• δημοτική, ελαφρολαϊκή, νεοκυματική ψήφος εμπιστοσύνης/ανοχής προς ό,τι το κυρίαρχο μέχρι το 1974, έντεχνα εμβατήρια με λαϊκή πρόσοψη και αγωνιστικό περιεχόμενο –για την τσιμινιέρα που πάγωσε, για τον εχθρό λαό κτλ.– από τη Μεταπολίτευση μέχρι τις παρυφές της πασοκικής Αλλαγής, με ενδιάμεσες σφήνες από λάιβ στο Κύτταρο, Aphrodite'sChild και Παύλο Σιδηρόπουλο.

Pixel

 

Tο glam rock, η αμαρτωλή ζωή των θρύλων David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Freddie Mercury, η νεϋορκέζικησκηνή, το punk, το funk και η disco που ακολούθησε, η Motown, το afrobeat, οι solo πορείες των Beatles, τα στυλιστικάσοκστησυντηρητικήΑμερική, το Άγιο Δισκοπότηρο του σκληρούροκ, το progressive rock, ακόμα και η eurodisco και η europop, όλα υπάρχουν εδώ. Μαζί με εμπεριστατωμένες μελέτες για τη σχέση του ροκ με την κλασική μουσική σε εκείνη τη δεκαετία, για την άνοδο και την πτώση των τραγουδοποιών, για τη γερμανική σκηνή, το easy listening, την πρώιμη ηλεκτρονική μουσική, τα fashion trends, τα εξώφυλλα των δίσκων.

 

Για πρώτη φορά σε μία έκδοση όλη η (μουσική) δεκαετία του ’70, στην Ελλάδα και διεθνώς, ένας ολόκληρος κόσμος μουσικής, με κείμενα-μελέτες, άρθρα γνώμης, σπάνιες φωτογραφίες, δημοσιεύματα της εποχής και απολαυστικές διηγήσεις που μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής. Και μαζί ένας πλήρης οδηγός με τα καλύτερα άλμπουμ και τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας, ελληνικά και διεθνή, αλλά και 70 «χαμένα» άλμπουμ, αυτά δηλαδή που δεν έγιναν ευρέως γνωστά, αλλά αξίζει να ανακαλύψει κάθε μουσικόφιλος! Με την εγκυρότητα του μουσικού περιοδικού SONIK.

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε όγκο δουλειά που έχει εκδώσει ποτέ το SONIK, ένα έργο που ετοιμάζαμε σχεδόν τρεις μήνες και που θα βρείτε:

 

* Από Δευτέρα 9 Μαρτίου στα περίπτερα και σημεία Τύπου της Αθήνας.
* Από Παρασκευή 13 Μαρτίου σε όλα τα Public, σε όλη την Ελλάδα.
* Από 8 Απριλίου στα περίπτερα και σημεία Τύπου της υπόλοιπης Ελλάδας.

 

Τιμή έκδοσης: 9,90.