Tέλος για τους Crippled Black Phoenix λόγω δικαστικής διαμάχης


 

Tέλος για τους Crippled Black Phoenix λόγω δικαστικής διαμάχης

 

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Justin Greaves των Crippled Black Phoenix και το πρώην μέλος του συγκροτήματος Karl Demata με το μεταξύ τους... σόου στα social media να μην έχει τελειωμό. 

 

Αιτία τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος της μπάντας με το Greaves να αναγκάζεται - προς το παρόν τουλάχιστον - να υποχωρήσει αποσύροντας το μέχρι το θέμα να λυθεί στο δικαστήριο.

 

Ο ίδιος δηλώνει ότι σκοπεύει να κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές κινήσεις για να πάρει πίσω το όνομα του γκουπ προκειμένου να μπορεί να βγάζεις δίσκους με αυτό, ενώ χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά «dirty motherfuckers» και «ψεύτες» όσους προκαλούν τα συγκεκριμένα προβλήματα και φυσικά τους κατηγόρησε (ξανά) ότι δεν θέλουν το καλό των Crippled Black Phoenix αλλά νοιάζονται μόνο για τα λεφτά.

 

Από την άλλη ο Demata ισχυρίζεται πως δεν έχει εισπράξει τίποτα από πνευματικά δικαιώματα μέσω των πωλήσεων, ούτε χρήματα από το merchandise ή πωλήσεις μέσω Bandcamp. Μάλιστα δηλώνει πως ορισμένες ηχογραφήσεις ήταν bootlegs, για τα οποία κανείς από τη μπάντα δεν πληροφορήθηκε και δεν πληρώθηκε, ενώ κάνει το πράγμα ακόμη πιο βαρύ δηλώνοντας πως στο παρελθόν δάνειζε συνέχεια χρήματα σε συγκεκριμένο μέλος του γκρουπ, τα οποία δεν είδε να επιστρέφονται και το έκανε από την αγάπη του για τους Crippled Black Phoenix.

 

 

Στο τέλος, ως απάντηση στην κατηγορία πως νοιάζεται μόνο για τα λεφτά, σχολίασε πως «Δεν σκοπεύω να βγάλω κέρδος από το όνομα. Όταν επιλυθεί το θέμα, θα μεταφέρω εξίσου τα δικαιώματα του ονόματος των Cripple Black Phoenix σε όλα τα μέλη, τωρινά και μη τα οποία αποχώρησαν νιώθοντας εξαπατημένα».