Όταν οι τεχνικοί της υπηρεσίας τρέχαν και δεν φτάναν


Όταν οι τεχνικοί της υπηρεσίας τρέχαν και δεν φτάναν

 

Πόσα views μπορεί να «σηκώσει» του YouTube σε ένα μόνο βίντεο; Μία ερώτηση που δεν μας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό και γιατί να μας περάσει άλλωστε, μέχρι που συνέβη αυτό: το τραγούδι "Gangnam Style" του Κορεάτη Psy ξεπέρασε το προηγούμενο καλοκαίρι τα 2 δισεκατομμύρια views συνεχίζοντας την τρελή πορεία που είχε έτσι κι αλλιώς από την ημέρα που κυκλοφόρησε. Μέχρι εκεί όλα καλά. 

 

Πριν από 2 μέρες η Google όμως ανακοίνωσε ότι το τραγούδι έπιασε απροετοίμαστους τους τεχνικούς της υπηρεσίας YouTube καθώς αυτοί δεν είχαν προβλέψει τι γίνεται όταν ενα βίντεο ξεπεράσει το όριο που είχαν θέσει και το οποίο σταματάει στα 2.147.483.647 views, σπάζοντας την μεταβλητή που χρησιμοποιήθηκε από τους προγραμματιστές για τον υπολογισμό του αριθμού θέασης. 

 

 

Οι προγραμματιστές του YouTube αναγκάστηκαν, έτσι, να κάνουν αναβάθμιση της παραπάνω μεταβλητής η οποία διαχειρίζεται τον μετρητή των views σε κάθε βίντεο. Και για να τιμήσουν την τεράστια επιτυχία του "Gangnam Style" έβαλαν μία μαθηματική άσκηση η οποία εμφανίζεται στην μέτρηση των views, όταν κάποιος ακουμπήσει το ποντίκι πάνω στο κοντέρ στη σελίδα του βιντεοκλίπ.