Από Velver Undergound μέχρι James Brown και από Jackson Five μέχρι Frank Zappa...


 

Από Velver Undergound μέχρι Led Zeppelin και από Jackson Five μέχρι James Brown...

 

Άγνωστη - μέχρι τώρα  - κασέτα από το προσωπικό αρχείο του Kurt Cobain ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

 

Ο Cobain, ο οποίος έφτιαχνε πολύ συχνά κασέτες στις οποίες κατασκεύαζε ένα κολάζ από ήχους και αποσπάσματα τραγουδιών που του άρεσαν (είτε από την τρέχουσα δισκογραφία,είτε από παλαιότερες κυκλοφορίες) είχε φτιάξει την συγκεκριμένη κασέτα το 1986, σε ηλικία 19 ετών, 3 χρόνια πριν την κυκλοφορία του "Bleach".

 

Η εν λόγω κασέτα, έχει τον τίτλο "Montage of Heck" και αποδεικνύει την πολυσυλλεκτικότητα και το ευρύ γούστο του διάσημου μουσικού, αφού σε αυτή έχει συμπεριλάβει πραγματικά ότι μπορείς να φανταστείς. Ακούγονται αποσπάσματα από το "ABC" των Jackson Five, από το "Hot Pants" του James Brown κι από το "Wild Thing" του William Shatner, ενώ ανάμεσα στους καλλιτέχνες που επίσης «εμφανίζονται» είναι ο Frank Zappa, οι Barbarians, oι Simon & Garfunkel, oι Beatles, οι Velver Undergound και οι Led Zeppelin. 

 

 

Παρόλα αυτά ο Cobain δεν περιορίστηκε σε μουσικά θέματα αφού είχε διάφορους τρόπους να υπερτονίζει τις προτιμήσεις και τις εμμονές του: στην κασέτα ακούμε επίσης τον Jimi Hendrix να μιλάει στο Monterey Pop Festival αλλά και τον...Fred Flintstone να φωνάζει γιατί δεν βρίσκει την μπάλα του bowling.

 

{vimeo}35576701{/vimeo}