Μήνυση εναντίον των Led Zeppelin κάνει έξαλλο τον Jimmy Page


 

Μήνυση εναντίον των Led Zeppelin κάνει έξαλλο τον Jimmy Page

 

«Η υπόθεση είναι γελοία», φωνάζει ο Jimmy Page! Μπορεί Jimmy, όμως ο δικαστής προς το παρόν δεν δέχεται να αποσύρει την μήνυση που επίβαλε ο κιθαρίστας Randy California εναντίον των Led Zeppelin για το Stairway To Heaven. 

 

Σύμφωνα με τον Randy California,  πρώην κιθαρίστα του συγκροτήματος Spirit, που βρέθηκε σε κοινή περιοδεία με τους Zeppelin το 1968 και το 1969 ο Page τους άκουσε να παίζουν το κομμάτι τους "Taurus" και αντέγραψε μέρος της μελωδίας. Στην αγωγή που υπέβαλε το γκρουπ, οι νομικοί τους σύμβουλοι αναφέρουν: «Αυτό που έχει συμβεί εις βάρους του Randy California και των Spirit είναι λάθος. Οι Led Zeppelin πρέπει να αποκαταστήσουν την αδικία αναφέροντας από δω και στο εξής τα παραπάνω ονόματα στα credits του τραγουδιού».

 

Από την άλλη οι δικηγόροι των Led Zeppelin προσπάθησαν να πείσουν τον δικαστή που εξετάζει την μήνυση να απορρίψει την υπόθεση ως εντελώς αβάσιμη αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει δεκτό. Παρόλα αυτά η νομική πλευρά των Zeppelin έχει το δικαίωμα να ξανακαταθέσει τις ενστάσεις της για ακόμα μια φορά. Πάντως όσο συμβαίνουν όλα αυτά ο Jimmy Page ωρύεται σε έξαλλη κατάσταση πως τα παραπάνω είναι γελοιότητες και φαντασιοπληξίες. 

 

 

{youtube}CPSkNFODVRE{/youtube} 

 

 

 

{youtube}xd8AVbwB_6E{/youtube}