Ο πρωτοπόρος μουσικός ήταν μέλος των LFO και παραγωγός σε δίσκους της Bjork και των Depeche Mode


 

Ο πρωτοπόρος μουσικός ήταν μέλος των LFO και παραγωγός σε δίσκους της Bjork και των Depeche Mode

 

Ένα πολύ δυσάρεστο μουσικό νέο επιβεβαιώθηκε εχθές το απόγευμα όταν η δισκογραφική εταιρία Warp Records ανακοίνωσε τον θάνατο του Mark Bell, ενός από τους πιο πρωτοπόρους καλλιτέχνες που είχε στο ενεργητικός της. Η είδηση του θανάτου του είχε διαρρεύσει ήδη πριν από λίγες ώρες στα social media μετά από ένα tweet του Black Dog. 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γνωστός μουσικός πέθανε μετά από επιπλοκές κατά την διάρκεια μας εγχείρισης χωρίς τα αίτια του θανάτου του αλλά ούτε και η ακριβής ημερομηνία να έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

 

Ο Mark Bell δημιούργησε μαζί με τον Gez Varleyτους LFO,  ένα από τα πιο πρωτοποριακά ηλεκτρονικά σχήματα της δεκαετίας του '90. To 1991 κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους "Frequencies". Το 1996 ο Varley αποχώρησε από το γκρουπ αλλά ο Bell συνεχίζοντας με το ίδιο όνομα ανέλαβε το 1997 την παραγωγή του Homogenic, του τρίτου άλμπουμ της Bjork, και από τότε είχε σταθερή συνεργασία με την γνωστή μουσικό. Ακόμα, ο Bell βρισκόταν πίσω από την παραγωγή του Exciter των Depeche Mode το 2001.