Τι θα δούμε το φθινόπωρο στο six d.o.g.s.


 

Τι θα δούμε το φθινόπωρο στο six d.o.g.s.

 

Η 12η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη της 5ης σεζόν του six d.o.g.s. Aκόμη σηματοδοτεί μία ανακαίνιση, το άνοιγμα του γνωστού πολυχώρου στα μονοπάτια της δισκογραφίας, ένα φεστιβάλ ενός και εκτός των συνόρων του ιστορικού κέντρου και ατελείωτες συναυλίες. 

 

Πολλά από τα παραπάνω θα αποκαλυφθούν σταδιακά τους επόμενους μήνες όπως μας ενημερώνει και το επίσημο Δελτίου Τύπου αλλά εσείς αρχίστε σιγά - σιγά να ετοιμάζεστε καθώς ακολουθεί το πρόγραμμα το φθινοπωρινών events που έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας. 

 

Παρ'τε μολύβι και χαρτί...

 

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου | Season Opening 

Eπειδή η καλή σεζόν από το πρώτο party φαίνεται, ξεκινάμε με killer line-up που απαρτίζεται από τους αξιότιμους κυρίους και κυρίες: Thirteen (ή αλλιώς τον Αντώνη και την Manal, από τους The East, τη νέα θεϊκή power rock μπάντα της πόλης), Craves (ή αλλιώς το νέο project του Niadoka), RoubiRoubiRoubi (aka Ρουμπίνη Σταγκουράκη), Laternative (όπως λέμε Σταύρος Διοσκουρίδης και Παναγιώτης Μένεγος) και BOCADA (όπως Κ. Μπόλας, C. Black και Κ. Δαγριτζίκος). 

 

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου | Τα Παιδιά της Παλαιότητας Live 

Tο ακραίο παράδοξο της «επιστροφής» ενός... πρωτοεμφανιζόμενου συγκροτήματος ή αλλιώς Τα Παιδιά της Παλαιότητας αφήνουν πίσω τους τους Κόρε Ύδρο και παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους Τραγούδια από τις Κατακόμβες.

 

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου | Club Nights Opening 

Μια ακόμα σεζόν φουτουριστικής disco, αστραφτερής house και σκοτεινής techno αρχίζει στο ριζικά ανανεωμένο gig space της Αβραμιώτου. Ιδανικό ξεκίνημα με live set του βερολινέζου Redshape. 

 

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου | Alexis Taylor Live 

Pop ιδιοφυία, χαρισματικός τραγουδοποιός, ανεπιτήδευτα cool ο Alexis Taylor των Hot Chip, συνοδεία τετραμελούς μπάντας παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλικό από την εξαιρετική προσωπική του δισκογραφία.

 

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου  | Danny Howells 

Από τους πολύ αγαπημένος του ελληνικού club κοινού και πρωτεργάτης του progressive house ήχου, ο Howells, πάντα χαρισματικός, επιστρέφει με ανανεωμένο ήχο. 

 

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου  | Marissa Nadler Live 

Κάπου ανάμεσα σε ακουστικό shoegaze, ανόθευτη φολκ αισθητική, αυθεντική ευφορία και ψήγματα σκοτεινής doom, η υπέροχη Καναδή της Sacred Bones επισκέπτεται την Αθήνα στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της. 

 

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου | six d.o.g.s records Launch Event 

Το δισκογραφικό label του six d.o.g.s είναι γεγονός. Με αφορμή τις δύο πρώτες κυκλοφορίες του στις αρχές Οκτώβρη, στήνει μια βραδιά που θα συνδυάζει live εμφανίσεις και DJ sets, indie rock και techno ή αλλιώς live των The East και Lemos. 

 

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Οκτωβρίου | 5 years six d.o.g.s

Ένα μεγάλο, διήμερο γενέθλιο πάρτυ για την πέμπτη μας επέτειο.  

 

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου | A Spooktacular Halloween Night! #3

Το οτι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αποφασίσει ΗΔΗ τι θα ντυθούν φέτος στις 31 του Οκτώβρη, λέει πολλά για το γιγάντιο πάρτυ που έκανε θεσμό τo Halloween στην Ελλάδα.  

 

Σάββατο 8 Νοεμβρίου | Το six d.o.g.s στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: 242

Ένα ολιστικό πείραμα για τον χρόνο και τις αντοχές  του κοινού. 24 συγκροτήματα διαδέχονται το ένα το άλλο στην Μικρή Σκηνή της Στέγης, σε μια 24ωρη αδιάκοπη εναλλαγή ήχων, ατμόσφαιρας και εικόνων. Η δημιουργική ομάδα του six d.o.g.s αφήνει για λίγο τη βάση της στην οδό Αβραμιώτου και επισκέπτεται την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κουβαλώντας μαζί της ήχους και μουσικές που συμβαίνουν και αλληλεπιδρούν στο τώρα. 

 

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου | Onur Ozer 

Ο Τούρκος dj και παραγωγός επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στην Αθήνα για ένα set εκλεκτής house και techno. 

 

Κυριακή 9 Νοεμβρίου | Xiu Xiu Live 

Ένα από τα σημαντικότερα post-punk συγκροτημάτα της τελευταίας δεκαετίας για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάζει την best of συλλογή του που κυκλοφόρησε φέτος. Η πρόσφατη περιοδειά τους με τους Swans έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια για ένα συγκρότημα που δεν έχει σταματησει να συναρπάζει με τις απρόβλεπτες εμφανίσεις του ανά τον κόσμο. 

 

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου | Eddie C 

Καναδός με έδρα το Βερολίνο, ο Eddie έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα καλεσμένος του mobile party των Needless για ν’ αποδείξει πως disco και techno μαζί κάνουν έναν αχτύπητο συνδυασμό. 

 

Σάββατο 15 Νοεμβρίου | Public Service Broadcasting Live 

Το ντουέτο των Public Service Broadcasting προσφέρει απλόχερα ένα εγκεφαλικά και χορευτικά άκρως αναζωογονητικό και φρέσκο μείγμα μουσικής κατευθείαν από το Λονδίνο του σήμερα. Αναμειγνύοντας instrumental μουσική υψηλού επιπέδου με προηχογραφημένα tapes από κλασικά επίκαιρα - ή το αντίθετο - οι PSB έχουν κάνει τον indie μουσικό Τύπο να πίνει νερό στο όνομα του 

 

ντεμπούτου τους “Inform-Educate-Entertain”. 

 

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου | She Keeps Bees Live 

 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι She Keeps Bees παίζουν indie-blues δωματίου, όμως αυτή η ταμπέλα θα ήταν πολύ περιοριστική για το ντουέτο από τη Νέα Υόρκη που μεταπηδά με χαρακτηριστική άνεση από τις αφαιρετικές rock n’ roll φόρμες στις blues ατμοσφαιρικές αναφορές.