Disney εναντίον Deadmau5 


 

Disney εναντίον Deadmau5 

 

Σωστός χαμός γίνεται αυτές τις μέρες στην υπόθεση αντιδικίας του γνωστού μουσικού παραγωγού Deadmau5 (κατά κόσμον Joel Zimmerman) με την Disney. 

 

O Ζimmerman που λίγο καιρό πριν επιχείρησε να εξασφαλίσει την αποκλειστική χρήση του λογότυπου του ονόματος του στην Αμερική, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Disney όταν ανακάλυψε πως η τελευταία χρησιμοποίησε ένα τραγούδι του χωρίς την έγγραφη άδεια του. 

 

Φαίνεται πως η παραπάνω κίνηση ήταν η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στα γραφεία της μεγάλης εταιρίας παραγωγής που τα είχε ήδη μαζεμένα στoν Zimmerman και αποφάσισε να του κόψει μαχαίρι τον πολύ αέρα. 

 

Σύμφωνα με τα όσα είπα ο εκπρόσωπος Τύπου της Disney στο Billboard: «Είχαμε πάρει άδεια για να χρησιμοποιήσουμε το κομμάτι που χρησιμοποιήσαμε .Ο κύριος Zimmerman προσπάθησε να πάρει τα αποκλειστικά δικαιώματα της χρήσης ενός λογότυπου που είναι από πάντα συνδεδεμένο με το ποιοι είμαστε και με την ιστορία μας. Τονίζουμε πως οι ενστάσεις μας δεν έχουν σχέση με το κουστούμι του ως Deadmau5».

 

Ο Zimmerman παρ' όλα αυτά είναι πανέτοιμος να πολεμήσει και ενημέρωσε τον νομικό εκπρόσωπο της Disney πως από δω και πέρα θα τα λέει με τον δικηγόρο του, πως δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί από τους τσαμπουκάδες της εταιρίας παραγωγής και πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τα όσα δικαιούται. 

 

 

Πάντως και η Disney, η οποία κατασκεύασε τον χαρακτήρα του Mickey Mouse το 1929 δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένη να κάνει έστω και ένα βηματάκι πίσω αφού σύμφωνα με πληροφορίες μια τέτοια υποχώρηση μπορεί να προκαλέσει ζημία εκατομμυρίων στα ετήσια έσοδα της.