To Spotify, παρουσίασε την λίστα με τους 25 ανερχόμενους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της μουσικής.


-O Σουηδός σταρ Avicii καταλαμβάνει την κορυφαία θέση
- Η λίστα με τα κορυφαία νέα ταλέντα περιλαμβάνει τους: Lorde, Miley Cyrus και One Direction
-Καθιερωμένα αστέρια και ανερχόμενοι καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τις 25 θέσεις

Για την ανάδειξη των 25 νέων καλλιτεχνών, το Spotify παρακολούθησε τις κορυφαίες επιτυχίες τους, τον αριθμό και το ρυθμό αύξησης των streams τους, όπως επίσης και την επιτυχία στα viral charts από το προηγούμενο έτος .

O Σουηδός σούπερ σταρ Avicii, -ο πρώτος καλλιτέχνης που έφτασε το 1 δις εκ.. streams στο Spotify- εμφανίστηκε στην ηλεκτρονική dance σκηνή το 2014, και εξασφάλισε μια θέση ανάμεσα στη λίστα με τους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Ο Avicii, δήλωσε: «Ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για μένα και κατακτώντας την κορυφαία θέση στην λίστα με τους 25 κορυφαίους παγκοσμίως καλλιτέχνες κάτω των 25 ετών (λίγους μήνες πριν γιορτάσει τα 25 γενέθλια), το συναίσθημα είναι απλά απίστευτο. Αγαπώ πραγματικά αυτό που κάνω και ευχαριστώ τους θαυμαστές μου και το Spotify για την υποστήριξή τους».

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Lorde, με την αδιαμφισβήτητη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, ‘Royals’. Οι Miley Cyrus, One Direction και Taylor Swift, είναι οι τρεις ανερχόμενοι ποπ καλλιτέχνες που συμπληρώνουν την πεντάδα. 

Ο νεοεισερχόμενος από το χώρο της Country μουσικής Hunter Hayes και η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Birdy εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα μαζί με την Rita Ora.

Στη λίστα βρίσκουμε επίσης τους Earl Sweatshirt και Joey Bada$$, δυο από τους καλλιτέχνες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν το προηγούμενο έτος στο χώρο της hip hop.

Ο Βρετανός indie rocker Jake Bugg και η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Sky Ferreira αντιπροσωπεύουν τους alternative καλλιτέχνες, ενώ η  λίστα περιλαμβάνει και τους Sam Smith και  John Newman.

Οι 25 κάτω των 25

1)Avicii

Στα 24 του, ο Avicii έχει ήδη σπάσει κάθε ρεκόρ. Ο Σουηδός DJ,  είναι ο πρώτος καλλιτέχνης του Spotify, που ξεπέρασε το ένα δις streams ενώ η επιτυχία του «Wake Me Up», είναι το τραγούδι που έχει ακουστεί περισσότερο από κάθε άλλο, με περισσότερα από 240 εκ. streams παγκοσμίως.

2)Lorde
Οι ακροατές του Spotify ήταν οι πρώτοι που ανέδειξαν τη μουσική της Lorde, προσθέτοντας το  «Royals» στις playlists, μήνες πριν την κυκλοφορία του στα mainstream charts. Η Lorde αποδεικνύει ότι ήρθε για να μείνει, αφού το νέο της κομμάτι «Team» διαθέτει παραπάνω από 80 εκ. streams, τα οποία ολοένα αυξάνονται.

3)Miley Cyrus
Μπορεί η πρόσφατη περιοδεία της Bangerz Tour, να αναβλήθηκε λόγω ασθένειας, οι θαυμαστές της όμως την υποστηρίζουν όσο ποτέ άλλοτε. Με 1,5 εκ.streams την ημέρα και κοινό 50/50 γυναικείο και ανδρικό που ακούνε τα επιτυχημένα κομμάτια «Wrecking Ball» και «We Can’t Stop», η Miley επάξια κατέχει μια θέση στη λίστα.

 

4)One Direction
Η μουσική των One Direction έχει πάνω από ένα εκ. streams κάθε μέρα παγκοσμίως. Και ενώ αυτοί οι καρδιοκατακτητές κάνουν τα κορίτσια να παραληρούν, σχεδόν οι μισοί ακροατές του επιτυχημένου κομματιού τους «Story of My Life» είναι άνδρες.

5)Taylor Swift
Αγαλματένια, με κόκκινα, αλλά όχι σφραγισμένα χείλη... Οι στίχοι της Taylor Swift  διαβάζονται σαν ημερολόγιο έφηβης κοπέλας. Είτε κυκλοφορεί νέο άλμπουμ είτε βρίσκεται σε περιοδεία, η μουσική της ακούγεται σταθερά 800.000 φορές  παγκοσμίως.


6)Jason Derulo
Με πάνω από 120 εκ. streams, το single του Jason Derulo «Talk Dirty» είναι ένα από τα σταθερά κομμάτια που βρίσκονται στην κορυφή του Spotify για αυτή τη χρονιά.

7) Ariana Grande
Είναι εύκολο να συγκρίνει κανείς την  Ariana Grande με την Mariah Carey αφού η εικοσάχρονη φτάνει αβίαστα τις δύσκολες υψηλές νότες,  ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις της είναι εκθαμβωτικές. Το πρώτο της άλμπουμ «Yours Truly», έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα, ενώ το τελευταίο της κομμάτι «Problem», σε συνεργασία με την Iggy Azalea, έγινε αμέσως επιτυχία.

8)Hunter Hayes 
Το τελευταίο του κομμάτι «Invisible», έχει κερδίσει τους ακροατές με τον anti-bullying χαρακτήρα του και μόλις κατέρριψε το Ρεκόρ Γκίνες, για τις περισσότερες συναυλίες μέσα σε ένα 24ωρο σε διαφορετικές πόλεις. Με το δεύτερο άλμπουμ του «Storyline» στα σκαριά, ο Hunter ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα το 2014.


9) Rita Ora
Αυτή η τολμηρή παρουσία από τη Βρετανία, κατέχει μία από τις πιο κούλ φωνές της ποπ μουσικής σκηνής. Έχοντας υπογράψει με την Roc Nation του Jay Z, το νέο της single
«I Will Never Let You Down» σε παραγωγή του Calvin Harris είναι το τραγούδι του καλοκαιριού.

10) Iggy Azalea
Η επιτυχία της Iggy Azalea, «Fancy» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή hip-hop τραγούδια στο Spotify. Γεννημένη ως Amethyst Amelia Kelly και μεγαλωμένη στην Αυστραλία, αποφάσισε να μετακομίσει στα 16 της για τις Η.Π.Α., για να  κυνηγήσει την καριέρα των ονείρων της ως rap καλλιτέχνης. Τον Απρίλιο, η Iggy κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ «The New Classic» – ο τίτλος του καθρεπτίζει την ιδέα ότι η hip-hop εξελίσσεται.  

11) Justin Bieber
Μπορεί η δημόσια εικόνα του να περνάει «κρίση», αυτό όμως δε σταματά τους νεαρούς χρήστες του Spotify να ακούνε φανατικά τη μουσική του. Με περίπου 800,000 streams ημερησίως, τίποτα δεν φαίνεται ικανό να εκτοπίσει τον Bieber από τη μουσική βιομηχανία. Το κορυφαίο κομμάτι του «Beauty and a Beat» στο Spotify έχει πάνω από 50 εκ. streams, και ακολουθεί το «As Long As You Love Me.»

12) Sam Smith
Όλα τα βλέμματα (και τα αυτιά) είναι στραμμένα στον Βρετανό αισθαντικό τραγουδιστή Sam Smith, ο οποίος φαίνεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανερχόμενους καλλιτέχνες της χρονιάς, με ακροατήριο που αυξάνεται σταθερά στο Spotify από την αρχή του έτους.

13) Birdy
Η δεκαοχτάχρονη τραγουδίστρια από την Αγγλία, μας κέρδισε μερικά χρόνια πριν, με την διασκευή του «Skinny Love» από τους Bon Iver (πάνω απο 50 εκ. streams).  Προετοιμαζόμενη για τον νέο της άλμπουμ «Fire Within» και ενώ βρίσκεται σε περιοδεία στη βόρειο Αμερική, η Birdy «πετά ψηλά».

14) YG
Ο Αμερικάνος ράπερ YG (αρχικά ονόματος από Young Gangsta) κυκλοφόρησε το πρώτο του single, «Toot It and Boot It», το 2009 και έκτοτε έχει μια ανοδική πορεία. Τον  Μάρτιο, ο 24χρονος κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του «My Krazy Life» προσελκύοντας περισσότερους θαυμαστές στο Spotify.

15) Zedd
Ο Γερμανός DJ Anton Zaslavski, γνωστότερος ως Zedd, με ήχο που συναγωνίζεται αυτό των Calvin Harris και Tiesto και έχοντας ήδη στην κατοχή του ένα βραβείο Grammy για το «Clarity» σε συνεργασία με τους Foxes, απολαμβάνει την επιτυχία του, με streams που φτάνουν τα 200 εκ. τα τελευταία δύο χρόνια στο Spotify.

16) Demi Lovato 
H επιτυχία «Neon Lights» της Lovaton ακούγεται παντού και ανεβαίνει συνεχώς στο Spotify. Τα τραγούδια της ακούγονται 650.000 φορές την ημέρα στο Spotify, ενώ το κομμάτι «Let it Go» από το soundtrack της ταινίας Frozen αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό, αφού έχει παραπάνω από 28 εκ.streams.

 

17) The Neighbourhood
H alternative ροκ μπάντα από την Καλιφόρνια, που ακούει και στο όνομα «The NBHD» έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με το κομμάτι «Sweater Weather», με πάνω από 55 εκ. streams.  Παρόλο που το ντεμπούτο άλμπουμ «I Love You», κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο, οι ακροατές του Spotify συνεχίζουν σταθερά να το ακούνε. Το νέο τους κομμάτι «Honest», ακούγεται στο soundtrack της νέα ταινίας «The Amazing Spiderman 2».

18) Phillip Phillips
Ο Phillip Phillips διαθέτει εμφάνιση, φωνή και τον τίτλο του νικητή του American Idol (11η σεζόν). Το κομμάτι «Home», που του χάρισε τη νίκη στο Idol όπως και το «Gone, Gone, Gone» έχουν ακουστεί πάνω από 50 εκ. φορές στο Spotify. Το νέο του άλμπουμ «Behind the Light», έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό του Spotify.

19) John Newman
Με έμπνευση τη soul μουσική που έπαιζε η μητέρα του όταν ήταν μικρός και με κοινό που έχει ακούσει τη μεγάλη του επιτυχία «Love Me Again» πάνω από 70 εκ. φορές, ο John Newman κατάφερε να έχει το πιο δημοφιλές dance κομμάτι του τελευταίου εξαμήνου στο Spotify.

20) Disclosure
Η dance επιτυχία «Latch», των δυο Βρετανών παραγωγών  έχει παραπάνω από 40 εκ. streams στο Spotify ενώ τα φωνητικά στο κομμάτι είναι από τον επίσης ανερχόμενο καλλιτέχνη Sam Smith.

21) Earl Sweatshirt
Το 2013 ο νεαρός MC κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του «Doris», γεμάτο ένταση και εντυπωσιακή δεξιότητα στα λογοπαίγνια, στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει.  Το πιο δημοφιλές τραγούδι του, «Chum» έχει 4 εκ. streams.

22) Jake Bugg
Ο ήχος του Jake, είναι επηρεασμένος από καλλιτέχνες όπως ο Bob Dylan, οι Beatles, και  ο Neil Young.  Ίσως να μην προκαλεί έκπληξη,  ότι ο 20χρονος αυτός καλλιτέχνης προσελκύει μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό, μιας και έχει παρατηρηθεί μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό 30- 40. Η επιτυχία του «Lightning Bolt», έχει πάνω από 10 εκ.streams.

23) Hozier
Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης Hozier, με τη βαθιά, μελαγχολική φωνή του, ήρθε για να μείνει, καθώς το κομμάτι του «Take Me to Church» αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό. Η εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ SXSW, ήταν από τα highlights στο Spotify House.

24) Joey Bada$$
Ο MC Joey Bada$$  από το Μπρούκλιν, ξεχώρισε με το βιντεοκλίπ του κομματιού «Survival Tactics» και το mixtape με τίτλο «1999» που έλαβε πολύ θετικά σχόλια. Κομμάτια από το ντεμπούτο άλμπουμ του «Summer Knights» κοσμούν τα viral charts, ενώ οι χρήστες του Spotify ξεχώρισαν το  κομμάτι  «Waves» το οποίο έχει πάνω από 2 εκατομμύρια streams.

25) Sky Ferreira
Η Sky Ferreira είναι τραγουδίστρια-στιχουργός και  μοντέλο. Τόλμησε επίσης, να φωτογραφηθεί γυμνή για το εξώφυλλο του ντεμπούτου άλμπουμ της «Night Time, My Time» από το οποίο κυκλοφόρησε το «Everything Is Embarrassing» με επιρροές από τα τη δεκαετία του 80. Η Sky ανοίγει τις συναυλίες της Miley Cyrus από την περιοδεία της Bangerz Tour.