Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι πως πραγματικά καταφέρνει η Κατερίνα Τριχιά να έχει από μία παρουσίαση κάθε μέρα για ένα ολόκληρο χρόνο..


Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι πως πραγματικά καταφέρνει η Κατερίνα Τριχιά να έχει από μία παρουσίαση κάθε μέρα για ένα ολόκληρο χρόνο… Ένας μικρός άθλος, αλλά δείχνει και την αφοσίωση σε αυτό που κάνει.


Μέσα από ένα απλό concept με 8 ερωτήσεις σε ανθρώπους που κινούνται γύρω από την ανεξάρτητη μουσική σκηνή της χώρας (μερικά παραδείγματα: Coti, KU, Pan Pan, Άγγελος κυρίου, Kid Flicks, Giganta, Fantastikoi Hxoi, Lola’s Bad, ILIOS, Sarah P, Σtella κ.α), δίνει στην ουσία μία ολοκληρωμένη καταγραφή της σκηνής αυτής, που είναι δίπλα μας αλλά πολλές φορές εντελώς άγνωστη σε πολλούς από εμάς.


Τι είναι το Filament Ζine;
Είναι μια προσπάθεια καταγραφής της σύγχρονης εγχώριας μουσικής σκηνής και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή, μέσω ενός ερωτηματολογίου. Στο Filament απαντούν εκτός από μουσικοί και εικαστικοί που επιμελούνται artwork για κυκλοφορίες, άτομα που τρέχουν ανεξάρτητα record labels ή διοργανώνουν live μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.Το εγχείρημα ξεκίνησε την πρώτη ημέρα του 2014, προχωρά σε καθημερινή βάση και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με μία limited έκδοση με όλους τους συμμετέχοντες.

 

Πώς τα καταφέρνεις να έχεις και από ένα πρόσωπο κάθε μέρα;
Στέλνω πολλά e-mail! Ευτυχώς στους περισσότερους αρέσει η ιδέα και ανταποκρίνονται θετικά.

 

 

 

Ποια είναι τα αγαπημένα σου πρόσωπα-features μέχρι στιγμής;
Δυσκολεύομαι να επιλέξω συγκεκριμένες συμμετοχές, είναι μία και μία.


Τελικά η ανεξάρτητη ελληνική σκηνή έχει αρκετό βάθος και ποιότητα, σωστά; Προσωπικά, ανακάλυψα κάποια νέα ονόματα μέσα από το Filament.
Πράγματι η ανεξάρτητη ελληνική σκηνή είναι αβυσσαλέα και το d.i.y έχει γίνει κανόνας. Νομίζω ότι ο αριθμός των ατόμων που ασχολούνται παραγωγικά με την μουσική πρέπει να είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Με σκοπό να μαθευτεί περισσότερο αυτή η ποικιλόμορφη σκηνή και η ελληνική μουσική πραγματικότητα το Filament είναι στημένο στα αγγλικά.

 

Αν ήταν να διαλέξεις και μερικούς ξένους μουσικούς να απαντήσουν στις 8 ερωτήσεις, ποιοι θα ήταν αυτοί;
Τα πρώτα ονόματα που σκέφτομαι είναι: Βlaine L. Reininger και Martijn Comes.

Visit: http://filamentzine.tumblr.com