Ατίθασοι ήχοι και math metal αδυναμίες


Με σαρωτικά κύματα θορύβου, εκκωφαντικό hardcore punk, math metal και ήχο ατίθασο, οι  Revenge of the Giant Face αναδεικνύονται νικητές, στην πέμπτη και τελευταία εβδομάδα του Red Bull Bedroom Jam, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση του μουσικού διαγωνισμού.
 
Στην προσπάθεια τους να βρεθούν από την κρεβατοκάμαρά τους στη μεγάλη σκηνή, οι Revenge of the Giant Face έκαναν τόση «φασαρία» στο Buzz Chart ώστε κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη θέση, έτοιμοι τώρα να παρουσιάσουν το δικό τους show με hostess την Τζένη Μελιτά. Το τραγούδι που επέλεξαν είναι το «Returning home», ένα από τα κομμάτια τους που αρέσει ιδιαίτερα στο κοινό. Στην αμέσως επόμενη φάση του διαγωνισμού, το λόγο έχει η κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα επιλέξουν τρία ονόματα (μπάντες ή καλλιτέχνη) που θα παίξουν  στο Ejekt Festival ή στο Heavy By The Sea.

Η σκηνή κινητοποιεί τους Revenge of the Giant Face και τα «ηλεκτρισμένα» live τους φέρνουν όλο και περισσότερους φαν κοντά στην μπάντα. Για τους ίδιους, δεν έχει σημασία το αν παίζουν σε κάποιο υπόγειο, ή σε κάποιον μεγάλο συναυλιακό χώρο, το αν τους παρακολουθούν δέκα άνθρωποι ή δέκα χιλιάδες. Το στοίχημα της μπάντας είναι να καταφέρνει να παίξει έτσι ώστε όλοι να περάσουν καλά, «να πετύχει το πάρτι». Στην πορεία του Red Bull Bedroom Jam, φίλοι και θαυμαστές του γκρουπ ανταποκρίθηκαν μαζικά,  έκαναν «φασαρία» και έφεραν τη μπάντα στην κορυφή!


 Μέσα στην προηγούμενη χρονιά, οι Revenge of the Giant Face κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 5-track ΕΡ με τίτλο «Actione, Velocita, Terrore, Suspenso, Romanza!», κάνοντας αισθητή την παρουσία τους. Λίγο νωρίτερα, το πρώτο τους demo track, «Absence» δίνει το σήμα ότι η μπάντα βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Ο δρόμος, ο σωστός, τους δίνει πάσο για συναυλίες και οι RοtGF ανεβαίνουν στη σκηνή, ενώ μετράνε ήδη αρκετά live, έχοντας εμφανιστεί με αξιόλογες μπάντες της εγχώριας σκηνής αλλά και με τους Ολλανδούς Born From Pain (στην τελευταία τους επίσκεψη στην Ελλάδα) και με τους Αυστραλούς Parkway Drive.  Νιώθουν άλλωστε να βρίσκονται κοντά στο πνεύμα των Dillinger Escape Plan, Botch, Converge και Burst,  απρόβλεπτοι, «σπαστικοί, φαφλατάδες και φρενήρεις», όπως λένε, επί σκηνής. Και ας μην πει κανείς ότι δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως.  


Σε  ένα πιο «κοντινό» πλάνο της μπάντας, συναντάμε τον Στάθη, 23 ετών, που είναι ο τραγουδιστής στο συγκρότημα αλλά και φοιτητής Τοπογραφίας, ο οποίος όμως ονειρεύεται να γίνει σεφ για αυτό και η μπάντα στο σπίτι του τρώει πάντα καλά. Ο Γιάννης, 24 χρονών, κρατάει κιθάρα, «πωρωμένος με την μπάντα» και φοιτητής Γραφιστικής. Ο Άλεξ, 26 ετών, είναι «ο μπαμπάς της μπάντας» (δουλεύει και στη δουλειά του πατέρα του) και φροντίζει για όλους. Όσες μπάντες δεν έχουν Άλεξ (στα ντραμς), ας ψάξουν να βρουν. Ο Ιάσωνας, στα 24, παίζει κιθάρα και σπουδάζει μηχανικός, γνωστός και ως ο «επιστήμονας της μπάντας» και έχει πάντα μια λύση, συνήθως επιστημονική. Στο μπάσο, θα βρούμε τον Θάνο που είναι 21 και άρα ο μικρός της παρέας, με όλα τα καλά και τα κακά (;) που μπορεί να σημαίνει αυτό.