Η πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα ανέδειξε νικητές τους BrightSide. με το «Get Down»!


Η πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα στο Red Bull Bedroom Jam ανέδειξε νικητές τους BrightSide. με το «Get Down»! Ποιός θα είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα παίξει μέσα από την κρεβατοκάμαρα του; Μείνετε συντονισμένοι!

Είναι indie τύποι, παίζουν δυνατά και έχουν εκτόπισμα ικανό να τους οδηγήσει στα ύψη. Υποδεχτείτε τους  BrightSide., τους νικητές της πρώτης από τις πέντε διαγωνιστικές εβδομάδες του Red Bull Bedroom Jam! Έρχονται από την Θεσσαλονίκη και κατάφεραν να κάνουν τόση «φασαρία» με το κομμάτι τους «Get Down» ώστε βρέθηκαν στην κορυφή του Buzz Chart. H πρωτιά τους ανοίγει το δρόμο και εμείς τους συναντάμε και τους απολαμβάνουμε εδώ, πρωταγωνιστές σε ένα μοναδικό σόου με hostess τη Τζένη Μελιτά, «τζαμάροντας» από την κρεβατοκάμαρά τους προς στην φήμη.


Τα πάντα μπορεί να συμβούν αρκεί να το πιστέψεις. Να το πιστέψεις και να δουλέψεις και αυτό φαίνεται να μην είναι πολύ μακριά από την φιλοσοφία των BrightSide., που δεν «βλέπουν» τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων μόνο στο όνομά τους. Μετράνε περίπου πέντε χρόνια ως μπάντα (από το 2009 που σχηματίστηκαν στην Θεσσαλονίκη) και έχουν ήδη κάνει πολλά χιλιόμετρα στον indie rock χώρο. Μπορούν να υπερηφανεύονται πια για τον «δικό» τους –ΒrightSide.- ήχο, μέσα στον οποίο έχουν «ζυμώσει» τις επιρροές τους, post punk και new wave με αναφορές στα indie rock groups των 00s.

 


Ο Κωνσταντίνος είναι η φωνή αλλά και οι κιθάρες στους BrightSide. και ως φιλόλογος -πλην όμως και μέγας χωρατατζής, όπως ισχυρίζονται όσοι τον γνωρίζουν-  σηκώνει συχνά το «βάρος» των συνεντεύξεων. Ο Νέστορας είναι ο άνθρωπος στις κιθάρες, χωρίς όμως αυτό να τον εμποδίζει να διακρίνεται ως προγραμματιστής και συνεπώς ως ο πλέον διαδικτυακός χαρακτήρας της μπάντας. Ο Θάνος παίζει μπάσο, σπουδάζει Οικονομικά στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται να είναι ο πολύτιμος χαρακτήρας γενικών καθηκόντων στο συγκρότημα. Ο Miles στα drums και τα κρουστά, σπουδάζει κι αυτός Οικονομικά στη Θεσσαλονίκη και «εκμεταλλεύεται» τις γνώσεις του εκτός των άλλων και  για να «τρέχει» τα θέματα των ζωντανών εμφανίσεων εξασφαλίζοντας ότι η μπάντα θα βγει στη σκηνή και θα «σκίσει». Ο Νίκος στα πλήκτρα και στις δημόσιες σχέσεις, θα λέγαμε, της μπάντας, αφού ασχολείται με τις επαφές και τα media και σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες που κι αυτές κατά κάποιο τρόπο μπορεί να γίνουν ροκ στα κατάλληλα χέρια.


Με indie προσδοκίες και ήχο ανάλογο, οι BrightSide. ξεκίνησαν να δοκιμάζουν τα όργανα από το φθινόπωρο του 2009. Και μετά από λίγο βρέθηκαν να έχουν κάνει εμφανίσεις που αξίζει να αναφερθούν, όπως αυτές ως opening act για τους Cyanna, για τους Get Well Soon και για τους Motorama.  Έχουν παίξει άλλωστε με αρκετές άλλες «εναλλακτικές» μπάντες μαζί σε συναυλίες και φεστιβάλ ενώ έχουν το copyright για τη δημιουργία του φεστιβάλ #if (Indie Fest), ετήσιο ραντεβού για τις indie rock/brit pop/alternative/post-punk/indietronica μπάντες της Ελλάδας. Το τραγούδι «Get Down» είναι το πρώτο κομμάτι από το EP τους με τίτλο “EP” (Σεπτέμβριος 2013) που ήταν και το πρώτο τους video clip. Είχε προηγηθεί η κυκλοφορία του πρώτου τους demo με τίτλο «Puzzle» (Ιανουάριος 2012), ενώ τώρα η ομάδα δουλεύει εντατικά με στόχο την κυκλοφορία του πρώτου τους studio album μέσα στο 2014. Μέχρι τότε, το συγκρότημα μαζί με τους Schooldrivers, τη μπάντα που έφτασε στη δεύτερη θέση του Buzz Chart την περασμένη εβδομάδα, θα μοιραστούν τη σκηνή του Red Bull Bedroom Jam Gigs παρέα με τους SixForNine στις 22 Απριλίου στο SIX D.O.G.S.  


Στο μεταξύ, εκεί έξω «βουίζει» ο τόπος. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες και συγκροτήματα δίνουν τη «μάχη» τους στο Red Bull Bedroom Jam, το μουσικό διαγωνισμό που σε οδηγεί κατευθείαν από την κρεβατοκάμαρά σου στη μεγάλη σκηνή. Ως τις 2 Μαΐου μπάντες και καλλιτέχνες μπορούν να ανεβάζουν βίντεο με το τραγούδι τους στο www.redbullbedroomjam.gr με σκοπό να ακουστούν όσο γίνεται περισσότερο. Σύμμαχό τους σε αυτό έχουν το πιστό κοινό τους, φίλους και φαν, που θα μπουν, θα δουν το βίντεο και θα κάνουν «φασαρία» με όσο περισσότερα shares, likes & views.


Λίγα λόγια για το Red Bull Bedroom Jam
To Red Bull Bedroom Jam έχει σκοπό να υποστηρίξει νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα που είναι έτοιμα να βγουν έξυπνα και γρήγορα από την κρεβατοκάμαρα τους και να κατακτήσουν τη μεγάλη σκηνή, όπως αυτή του γνωστού Ejekt Festival και του Heavy By The Sea. Επιπλέον, το βραβείο του μεγάλου και μοναδικού είναι η ηχογράφηση στα Red Bull Studios.     
Συγκεκριμένα, από την τρέχουσα διαδικασία των weekly shows θα αναδειχθούν πέντε τραγούδια τα οποία θα αξιολογηθούν από ένα  πάνελ των κριτών- γνωστά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας (μάθε ποιοι είναι εδώ) τα οποία, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, καλούνται να επιλέξουν τα τρία άτομα/συγκροτήματα με τα καλύτερα shows ώστε να παίξουν είτε στη σκηνή του πασίγνωστου Ejekt Festival είτε σε αυτή του νεόκοπου Heavy By The Sea! Στην τρίτη και τελευταία φάση, μόνο ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα θα φτάσει στην κορυφή κερδίζοντας ως έπαθλο την ευκαιρία να ηχογραφήσει το τραγούδι του σε ένα από τα Red Bull Studios.

 
Ακολούθησε το Red Bull Bedroom Jam:
Facebook: http://www.facebook.com/RedBullBedroomJam
Twitter: @redbullGRE
#RBBJGR