Οι The Shrine είναι τρεις ευγενικοί και καθώς πρέπει νέοι (Josh Landau, Courtland Murphy, Jeff Murray) οι οποίοι προέρχονται από το ονειρικό και μακρινό LA.


Οι The Shrine είναι τρεις ευγενικοί και καθώς πρέπει νέοι (Josh Landau, Courtland Murphy, Jeff Murray) οι οποίοι προέρχονται από το ονειρικό και μακρινό LA. Δημιουργήθηκαν το 2009 επηρεασμένοι από το πρωτόγονο rock των Motorhead και την αρρωστημένη αισθητική των Melvins, γοητευμένοι εξίσου με τους Black Flag και τους Black Sabbath και έχοντας ως παιδικά πρότυπα τους The Who. 


Λίγους μήνες μετά τα πρώτα τζαμαρίσματα στο γεμάτο υγρασία γκαράζ τους, αρχίζουν και κάνουν τα πρώτα τους live στην πόλη. Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι τέτοιες, όπου η Tee Pee Records τους προσφέρει αμέσως συμβόλαιο για το ντεμπούτο άλμπουμ τους: Το ‘Primitive Blast’ είναι ακριβώς αυτό που ορίζει, μια πρωτόγονη έκρηξη ψυχεδελικού-βίαιου rock n roll!

Φέτος, αποτέλεσαν το support group στην αμερικάνικη περιοδεία των Graveyard (επιλογή των Σουηδών) ενώ ήδη έχουν ανακοινώσει εμφανίσεις στη δυτική ακτή με τους Dinosaur Jr. αλλά και στην Ευρώπη όπου για πρώτη φορά περιοδεύουν ως headliners κάνοντας στάση στο gig space του six d.o.g.s, το Σάββατο 18 Μαϊου (μαζί με τους Έλληνες Potergeist και Contra Limit).

Συμφωνούμε με όλα τα παραπάνω που περιλαμβάνονται στο δελτίο τύπου της P90 Events για την επικείμενη συναυλία των The Shrine στην Ελλάδα (και ένας καλός τρόπος να αποφύγουμε να γράψουμε τη δική μας εισαγωγή). Σίγουρα ένα από τα σύγχρονα rock n roll συγκροτήματα που πρέπει να βιώσεις και μέσα από ένα live τους, αλλιώς έχει κάνει τη μισή δουλειά. Μιλήσαμε με τον Josh Landau (φωνή / κιθάρα), που τυγχάνει να είναι και φοβερός skateboarder, σαν γνήσιο παιδί της Venice Beach…



{youtubejw width="469"}1Zj1hAkxfWQ{/youtubejw}

{youtubejw width="469"}KI7mDg6k4TA{/youtubejw}


Πως νοιώθετε που θα παίξετε στην Ελλάδα για πρώτη φορά; Ready to rock?

Είμαστε τρελαμένοι που θα παίξουμε! Τα riff μας είναι έτοιμα να τα διαλύσουν όλα! Ελλάδα, ερχόμαστε, φορτωμένοι με ενισχυτές και skateboards!

Θα μπορούσαν οι The Shrine να είχαν δημιουργηθεί σε μία άλλη πόλη, εκτός του Λος Άντζελες;

Εδώ που μένουμε, κοντά στην Venice Beach, υπάρχει μεγάλη ιστορία στη μουσική και στο skateboarding. Τα περισσότερα όμως είναι ερείπια της ιστορίας τώρα, τα πάντα είναι διαφορετικά. Έχουμε επηρεαστεί πολύ από την Dogtown & The Z-Boys και από την SST Records. Αγαπημένο μας υλικό. Αν δεν είχαμε μεγαλώσει εδώ, πραγματικά δεν ξέρω αν θα μας άρεσαν τα ίδια πράγματα.

Αναπνέετε τον αέρα της πόλης σας; Νοιώθετε παιδιά της;

Ναι ναι, και είναι πραγματικά σκατένιος και τίγκα νέφος ο αέρας του Λος Άντζελες.

Το άλμπουμ ‘Primitive Blast’ κλείνει ένα χρόνο ζωής σαν κυκλοφορία και άλλο τόσο μέσα από demos. Πως νοιώθετε τώρα για το άλμπουμ; Κάτι νέο στον ορίζοντα;

Μας αρέσει το ‘Primitive Blast’ γιατί απλά ήταν το raw demo μας πριν πέσει στα χέρια της Tee Pee Records. Θα κυκλοφορήσουμε μερικά 7” singles σύντομα, αλλά το επόμενο άλμπουμ μας θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Δουλεύουμε με τον παραγωγό μας, Eliminator, και έχουμε αρκετά νέα κομμάτια γύρω από το δικό μας κόσμο και θεώρηση. Θα λέγεται ‘Bless Off’.

Πως είναι να δουλεύεις με ένα ζωντανό θρύλο σαν τον Chuck Dukowski (σ.σ. Black Flag, SST Records); Πως τον γνωρίσατε;

Παίξαμε με την μπάντα του, τους CD6, εδώ στην Venice πριν μερικά χρόνια και μετά από το live με πλησίασε ο ίδιος και είπε ότι θέλει να μας βοηθήσει. Είμαστε καλοί φίλοι τώρα, αλλά μερικές φορές δεν μας φαίνεται αληθινό ότι τον γνωρίζουμε προσωπικά μιας και πάντα μας ήταν μία τόσο δυνατή φιγούρα μέσα από τη μουσική του, την αφοσίωσή του, την ακεραιότητα και την ένταση στα πάντα στο δρόμο του. Τον είδαμε σε ένα private FLAG show χθες το βράδυ και παραλίγο να κλάψω, βλέποντάς τον να παίζει ήταν ίσως η πιο δυναμική και ευθεία έκφραση της αλήθειας που έχω δει ποτέ. Η σιγουριά και αυτοπεποίθησή του μπροστά στη μουσική, και όχι μόνο, θα με εμπνέει για πάντα.



Η Venice Beach του 2013 είναι ένα διαφορετικό μέρος ή πλανήτης από το υπόλοιπο Λος Άντζελες; Διαφορετική και από το παρελθόν;

Ναι, η Venice είναι πολύ διαφορετική από το υπόλοιπο Λος Άντζελες, και πολύ διαφορετική από ότι ήταν στο παρελθόν. Έχει καθαρίσει αρκετά, αλλά παντού θα υπάρχουν σημεία και σημάδια των rad πραγμάτων που είχαν λάβει χώρα στο παρελθόν. Μεγάλωσα σερφάροντας στον κυματοθραύστη της Venice και από τότε έχει αλλάξει. Υπάρχουν περισσότεροι νόμοι και περιορισμοί παντού, που δεν κάνουν τίποτα απλά να μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε αιχμάλωτοι των γουρουριών.

Πως ήταν τότε που μεγαλώνατε; Το Α και Ω ήταν το skateboarding;

Ναι, ευχαριστώ τον κόσμο του skate για τα πάντα. Μου έδωσε μία κατεύθυνση να ακολουθήσω. Από τα 13 μου πήγαινα στα συμβούλια του δημαρχείου για να πιέσουμε να χτιστεί το skatepark της Santa Monica (σ.σ. Venice Beach και Santa Monica είναι γειτονικές παραλίες στο Λος Άντζελες, με πολλά κοινά χαρακτηριστικά). Έβλεπα τους μεγαλύτερους skateboarders σαν ήρωες, για το στυλ, την τραχύτητα και την ‘άντε γαμήσου’ attitude που είχαν.

Είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον από τους θρυλικούς Z-Boys; Υπάρχει ακόμα αυτή η αίσθηση του χρυσού παρελθόντος του skateboarding στον αέρα της Venice και της Santa Monica του σήμερα;

Ναι, έχω γνωρίσει κάποιους και είναι πραγματικά σουρεαλιστικό. Έκανα skate σε μερικά pools με τον Tony Alva στο Beverly Hills και στο Bel Air. Ήταν μία περίοδος που έμενε κάτω στο San Diego και με έπαιρνε τηλέφωνο να με ρωτήσει ποιες άδειες πισίνες υπήρχαν εδώ. Πήγαινα μαζί σχολείο με τον γιο του Jim Muir, Teague, και κοιμόμουν συχνά στο σπίτι τους στην 8th grade και το πρωί πηγαίναμε για surf στην Venice Pier. Όπως σου είπα, σημάδια και ερείπια του παρελθόντος υπάρχουν ακόμα εδώ, πολλοί παλιοί είναι ακόμα εδώ γύρω και μαθαίνουμε πολλά από αυτούς. Πολλά είναι τα λυπηρά όμως, το αυθεντικό Zephyr Surf Shop στην Main Street τώρα έχει μεταμορφωθεί σε ένα yuppie μέρος με το όνομα Dogtown Coffee. Θέλω να το κάψω κανονικά!

Που κάνατε skate τότε και που τώρα;

Έκανα skate σε πάρκα και στο δρόμο, μέχρι που ένας λίγο πιο μεγάλος φίλος μας έπαιρνε με το αυτοκίνητο και ψάχναμε για πισίνες. Αποστραγγίζαμε και αδειάζαμε κανονικά το νερό από όποια πισίνα για κολύμπι βρίσκαμε σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή οικοδομές. Το ‘Search and Destroy’ στην καλύτερη και πιο αγνή του μορφή. Ακόμα και τώρα μου αρέσει να κάνω skate σε pools.

Το σχετικά νέο skatepark στην Venice Beach είναι καλό για την κοινότητα εκεί ή το περιμένατε κάπως διαφορετικό;

Το πάρκο τα σπάει! Πήγαινα σε συναντήσεις και συνελεύσεις, πολλά χρόνια πριν, για να απαιτήσουμε από την πόλη να φτιάξει ένα καινούργιο. Από τη μέρα όμως που το έφτιαξαν, το ενδιαφέρον μου είχε στραφεί σε backyard pools και γενικά είναι πάντα τόσο γεμάτο από τουρίστες και διάφορους άλλους που δύσκολα βρίσκεις χώρο να κάνεις skate.






Πως είναι η μουσική σκηνή του Λος Άντζελες στις μέρες μας;

Μια χαρά είναι, υπάρχουν μερικές πολύ καλές μπάντες και πολύ πράμα που δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Οι φίλοι μας Zig Zags είναι φοβεροί, όπως και οι παλιόφιλοι Fidlar. Και η μπάντα του Chuck Dukowski είναι φοβερή επίσης.

Αν είχατε μία μηχανή που θα σας πήγαινε πίσω στο χρόνο, με ποιους θα περιοδεύατε μαζί;

Μάλλον θα μας πήγαινε μόλις ένα μήνα πίσω στο παρελθόν, μαζί με τα αδέλφια μας τους Dirty Fences από το Μπρούκλιν. Είναι η καλύτερη punk rock and roll 70’s New York μπάντα που έχω ακούσει στη ζωή μου από σύγχρονους! Το νέο τους άλμπουμ είναι απλά απίστευτο!

Τι φέρνει το υπόλοιπο του 2013 για τους The Shrine;

Είμαστε σου λέω τρελαμένοι που επιστρέφουμε στην Ευρώπη! Μετά παίζουμε σε ένα ροκ φεστιβάλ στο Memphis, Tennessee, με τους Melvins, Municipal Waste, Testament, και τα φιλαράκια μας τους Hot Lunch, θα είναι φοβερά! Το καλοκαίρι θα τελειώσουμε το νέο μας άλμπουμ ‘Bless Off’ και θα περιοδεύσουμε σε Ιαπωνία και Αυστραλία.

Ευχαριστώ για τη συνέντευξη. Οι Rock ‘n’ Roll Movers υπάρχουν ακόμα ή έχει φρικάρει κανένας ιδιοκτήτης σπιτιού;

Ναι, υπάρχουν ακόμα. Αλλά ο Court απολύθηκε γιατί έπαιξε σόλο μπάσο μέσα από ένα  ψυγείο κάποιου!

Και όπου Rock ‘n Roll Movers, η πρώτη μεταφορική εταιρία από αληθινούς ροκ μουσικούς… Ή κάτι τέτοιο…


Official website: http://www.theshrineband.com/

Facebook event: The Shrine (USA) w/ Potergeist + Contra Limit live at six d.o.g.s.

{youtubejw width="469"}7HSI89i0who{/youtubejw}

{youtubejw width="469"}aNRfnSQ88Ww{/youtubejw}

{vimeo width="469"}32818281{/vimeo}