Η λέξη που χαρακτηρίζει τα γυρίσματα του Megalopolis, της νέας ταινία τους Φράνσις Φόρντ Κόπολα είναι «χάος», σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter.


Η λέξη που χαρακτηρίζει τα γυρίσματα του Megalopolis, της νέας ταινία τους Φράνσις Φόρντ Κόπολα είναι «χάος», σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter.

Από την παραγωγή αποχώρησαν ο production designer και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ενώ τον Δεκέμβριο ο Κόπολα απέλυσε ολόκληρη την ομάδα των ειδικών εφέ. Το Megalopolis είναι ένα πρότζεκτ που ο σκηνοθέτης είχε στα σκαριά εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν μπορούσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Το φθινόπωρο του 2021 το Hollywood έμεινε έκπληκτο, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι θα αυτοχρηματοδοτούσε την ταινία των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, εν μέρει με τα δεκάδες εκατομμύρια που έκανε πουλώντας τα οινοποιεία του στη Βόρεια Καλιφόρνια. Έκτοτε, ο προϋπολογισμός έχει εκτιναχθεί και η ταινία είναι τώρα περίπου στα μισά των γυρισμάτων της που διαρκούν περίπου 90 ημέρες, αλλά μια πηγή μέσα από τα γυρίσματα λέει ότι δεν είναι σαφές εάν η παραγωγή μπορεί να προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί. Το καστ της ταινίας είναι τεράστιο και περιλαμβάνει τους Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman και Dustin Hoffman. Η πλοκή μας δείχνει την προσπάθεια ενός αρχιτέκτονα να χτίσει ξανά τη Νέα Υόρκη ως μία ουτοπία, μετά από μία μεγάλη καταστροφή. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τα εφέ, ήταν αντίστοιχη με αυτή του Mandalorian, με τις μεγάλες οθόνες δηλαδή, αλλά επειδή το κόστος ανεβαίνει μάλλον θα καταλήξει στην πιο παραδοσιακή και οικονομική λύση του green screen. Πάντως για να τα λέμε όλα και επειδή το Hollywood Reporter είναι από τα μέσα με μεγάλη επιρροή στον κινηματογραφικό χώρο, το δημοσίευμα μας μοιάζει και ως μία απόπειρα πίεσης προς τον Κόπολα να δεχθεί κάποιο μεγάλο στούντιο ως συμπαίκτη στην παραγωγή, παραχωρώντας πολλά από τα δικαιώματα του, μόνο και μόνο για να ολοκληρωθεί η ταινία.



Ακολουθήστε το Roxx στο  για να μαθαίνετε πρώτοι  για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας  για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε . 

Πηγή

Πηγή