Ο σκηνοθέτης του Doctor Sleep οραματίζεται μια σειρά πέντε σεζόν και δύο ακόμη standalone features


Έτοιμος να μετατρέψει το The Dark Tower του Stephen King σε σειρά είναι ο Mike Flanagan, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Deadline. Ο σκηνοθέτης του Doctor Sleep ετοιμάζεται μάλιστα για επανένωση με τον συχνό συνεργάτη του και παραγωγό, Trevor Macy, για το εν λόγω adaptation.

Ο ίδιος ο Flanagan ανέφερε στο Deadline ότι το The Dark Tower — που διαθέτει ως έργο στοιχεία από classic horror, sci-fi, fantasy, αλλά και Western — αποτελεί το dream project του εδώ και καιρό. Ο σκηνοθέτης οραματίζεται πιο συγκεκριμένα μια σειρά πέντε σεζόν και δύο ακόμη standalone features. Και αν σκεφτεί κανείς ότι ο King έχει γράψει εννέα βιβλία για το εν λόγω franchise από το 1982, εκείνος θα έχει μπόλικο υλικό να χρησιμοποιήσει.

Το The Dark Tower έχει μεταφερθεί στην οθόνη άλλες δύο φορές: από τον Nikolaj Arcel το 2017 και με πρωταγωνιστές τους Idris Elba και Matthew McConaughey, χωρίς ωστόσο να λάβει καλές κριτικές, αλλά και για μια τηλεοπτική διασκευή την επόμενη χρονιά από την Amazon, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε το project.

Η τελευταία τηλεοπτική δουλειά του Flanagan ήταν το The Midnight Club στο Netflix, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε μετά την πρώτη του σεζόν.