Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών  στο Χόλιγουντ Αλι Σαρ


Το νέο μας φέρνει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση, το τιμητικό βραβείο των Χρυσών Σφαιρών Cecil B. DeMille ανήκει στην Τζέιν Φόντα. Μένει λίγο ακόμη έως τις 28 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής βραβείων των 78ων Χρυσών Σφαιρών για να το επιβεβαιώσουμε από τις οικοδέσποινες, τις Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ.

Το βραβείο αυτό αποτελεί μία σημαντική στιγμή αναγνώρισης, θα λέγαμε, για όλες τις φορές που μας έχει καταπλήξει με τη παρουσία της στον κινηματογράφο. Ανάμεσα στις ταινίες που την έχουμε δει είναι οι:  «Klute», «9 to 5» και «The Chinese Cyndrome» ενώ έχουμε πάρει μία γερή δόση του ταλέντου της και μέσα από τη παρουσία της σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Grace & Frankie» και το  «The Newsroom». Πέρα όμως από τις καλλιτεχνικές της δυνατότητες, η Τζέιν Φόντα ξεχωρίζει και για την στάση ζωής της που μόνο παράδειγμα αποτελεί. Γνωστή για τις ακτιβιστικές της δράσεις αλλά και για τις ισχυρές πολιτικές της θέσεις μέσα από την στήριξη του φεμινιστικού κινήματος και του κινήματος #metoo.

 

Δήλωση προέδρου της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ Αλι Σαρ

«Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ με υπερηφάνεια ανακοινώνει πως το φετινό βραβείο Cecil B. DeMille θα το απονείμει στην Τζέιν Φόντα. Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες το εύρος της δουλείας της Τζέιν βαθαίνει από τον αδιάκοπο ακτιβισμό της, χρησιμοποιώντας το όνομά της για να αντιμετωπίσει μερικά από τα πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Το αναμφισβήτητο ταλέντο της την έχει κάνει να κερδίσει το μέγιστο επίπεδο αναγνώρισης και μπορεί η επαγγελματική της καριέρα να έχει πάρει διάφορες στροφές, η δέσμευσή της για αλλαγή παραμένει ακλόνητη».