Την αποκάλυψη έκαναν οι Hyde Park Entertainment και Endeavor Content


Ήρθε στον κόσμο το 1974 από τον Erno Rubik, αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο επιτραπέζιο παιχνίδι αφού η σπαζοκεφαλιά είναι παγίδα για όλους και συνολικά από τότε πουλήθηκαν πάνω από 450 εκατομμύρια κύβοι ρούμπικ

Κι επειδή η έμπνευση είναι αέναη, έγινε γνωστό λίγο καιρό πριν από τους Hyde Park Entertainment και Endeavor Content πως σύντομα θα δούμε σε ταινία την ιστορία του μαγικού κύβου, ενώ στα πιο μελλοντικά σχέδια είναι και η δημιουργία τηλεπαιχνιδιού. Για την ώρα γνωρίζουμε μόνο την είδηση για τη ταινία και τίποτα περισσότερο. 

Για την ιστορία, ο κύβος συγκέντρωσε τέτοιο μεγάλο αριθμό φανατικών παιχτών έως και το 1980 ώστε ο Erno Rubik πούλησε τα δικαιώματα στην Ideal Toy Corp. Να πούμε ακόμη ότι οι κύβοι του ρούμπικ συναντώνται σε διαφορετικές μορφές ενώ πολλά είναι τα δυνατά μυαλά που συμμετέχουν στο  Rubik's Cube World Championship Finals. Ο τελευταίος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια πριν στην Μελβούρνη και ο πιο γρήγορος λύτης αναδείχθηκε ο Γερμανός Philipp Weyer.

Αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για τη ταινία, η οποία ίσως και να λειτουργήσει σαν μία δεύτερη ιστορική  στιγμή μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού 47 ολόκληρα χρόνια μετά, ώστε να πολλαπλασιάσει τους φαν του.