Μέσα σε αυτές «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» φυσικά


Με τα καινούρια μέτρα να έχουν δημιουργήσει ένα αν μη τι άλλο θολό τοπίο για το μέλλον των κλειστών κινηματογράφων (μπορεί και των θερινών) αλλά και της ευρύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας, τα σινεμά επιμένουν και εμείς το ίδιο ως θεατές.

Αυτή τη Πέμπτη έρχονται μόλις δύο νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες που αξίζουν και με το παραπάνω να κόψεις εισιτήριο. Ανάμεσα σε αυτές «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» του Ααρον Σόρκιν, που είχε γίνει εμμονή όλων μας πολύ καιρό τώρα και ήρθε η στιγμή να την απολαύσουμε.

Ο καιρός παραμένει ακόμη και παραμονές Οκτώβρη με το μέρος των σινεμά, το καλό θα νικήσει!

 

«Η Δίκη των 7 του Σικάγου» (The Trial Of Chicago 7) του Ααρον Σόρκιν

Σικάγο, Συνέδριο των Δημοκρατικών, 1968. Οι αντι-πολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ παίρνουν μεγάλες διαστάσεις (όπως σήμερα οι αντίστοιχες του #BlackLivesMatter) και η κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον δίνει το σήμα για πλήρη καταστολή - κάτι που τις μεταμορφώνει σε εξέγερση. Επί πέντε μέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καίγεται. Ακολουθούν συλλήψεις. Η Πολιτεία καταλήγει σε 7 (αρχικά 8) βασικούς κατηγορούμενους που τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες», οι οποίοι «με σχέδιο και στόχο κατεύθυναν τον όχλο σε βίαιη εξέγερση». Η Δίκη των 7 του Σικάγο μένει ιστορική, καθώς οι κατηγορίες συνωμοσίας και τρομοκρατίας δεν μπόρεσαν να σταθούν, αλλά και πάλι ο δικαστής Τζούλιους Χόφμαν φροντίζει να τους καταδικάσει σε παράλογες ποινές για «ασέβεια προς το δικαστήριο».

 

«Vivarium» του Λόρκαν Φίνεγκαν

Καθώς ένα ζευγάρι ψάχνει να αγοράσει σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη και παγιδεύεται σε ένα παράξενο προάστιο. Eπηρεασμένος από το «Twilight Zone» αλλά και το σινεμά του Ρόι Αντερσον, ο Λόρκαν Φίνεγκαν καταθέτει μία σκοτεινή, σουρεαλιστική ταινία για τον τρόπο που τα ζευγάρια παγιδεύονται μέσα στη ζωή τους...