Μετράμε αντίστροφα


To Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν αναμένεται να είναι από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο) blockbuster που θα δούμε στις αίθουσες στην εποχή μετά την καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Η ταινία ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Ιουλίου αλλά δεν αποκλείεται να πάρει παράταση για μερικές εβδομάδες, ενώ στην Ελλάδα σίγουρα θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Όπως μας έχει συνηθίσει ο σκηνοθέτης και το στούντιο που συνεργάζεται, το κόστος για την ολοκλήρωση της ταινίας ήταν τεράστιο και σε αυτό ήρθε να προστεθεί η καταστροφή ενός πραγματικού Boeing 747!

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο Total Film η αγορά του αεροπλάνου και η καταστροφή του κόστισαν λιγότερο από τα χρήματα που θα χρειάζονται για να δημιουργηθεί η σκηνή με ειδικά εφέ.

«Σχεδίαζα να το κάνω χρησιμοποιώντας μινιατούρες σε συνδυασμό με ειδικά εφέ. Αρχίσαμε να υπολογίζουμε τα χρήματα και έγινε προφανές ότι θα ήταν πιο οικονομικό να αγοράσουμε ένα αεροπλάνο αυτού του μεγέθους και να γυρίσουμε τη σκηνή σε πραγματικό χρόνο μπροστά στην κάμερα. Ήταν μία αυθόρμητη αγορά, αλλά πήγε πολύ καλά. Ήταν σπουδαίο να το βλέπεις» τόνισε ο Νόλαν που είναι από τους σκηνοθέτες που μπορεί να απαιτήσει τόσα χρήματα για τις ταινίες του και τα αιτήματα του να ικανοποιούνται. Ο Ρόμπερτ Πάτινσον που πρωταγωνιστεί στην ταινία, μίλησε και αυτός για την εμπειρία της συγκεκριμένης σκηνής, τονίζοντας ότι ήταν κάτι που λογικά δεν θα συμβεί ποτέ ξανά. «Δεν θα πίστευε κανείς ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μία σκηνή έκρηξης ενός πραγματικού 747. Είναι τόσο τολμηρό που ακούγεται εξωφρενικό. Θυμάμαι όταν το γυρίζαμε να σκέφτομαι ότι είναι κάτι που μπορεί να μην συμβεί ξανά σε ταινία».

 Το Tenet είναι η ενδέκατη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν και θα ασχοληθεί για ακόμα μία φορά με τον χρόνο και πως τον αντιλαμβανόμαστε, αφού οι πρωταγωνιστές θα έχουν τη δυνατότητα να αντιστρέψουν τη ροή του. Αυτό είναι το δεύτερο trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή