H  Salomon & η SUUNTO είναι για άλλη μια χρονιά Μεγάλοι Χορηγοί του Olympus Marathon, του σημαντικότερου αγώνα trail running στην Ελλάδα και μέρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος Skyrunning, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στον Όλυμπο.


Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν το Δία. Σήμερα ο Olympus Marathon μετουσιώνει αυτή την πορεία σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών». Ο αγώνας ξεκινά από τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε υψόμετρο 3 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και τερματίζει στο πάρκο του Λιτόχωρου. Η διαδρομή καλύπτει συνολική απόσταση  43,8 χιλιομέτρων. Για άλλη μία χρονιά, εκτός από τον Μαραθώνιο, θα διεξαχθούν και οι αγώνες Vertical & Ultra.

Στον Olympus Marathon θα συμμετέχουν οι αθλητές της ομάδας Salomon Hellas, Δημήτρης Θεοδωρακάκος κάτοχος της καλύτερης ελληνικής επίδοσης στο συγκεκριμένο αγώνα, Γιάννης Κουρκουρίκης, Slawomir Matras, Φωτεινή Κολόκα και Θανάσης Παγουνάδης. Ο αθλητής μας Γιώργος Διαλεκτός θα συμμετάσχει στον αγώνα Olympus Vertical

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου και ο αγώνας 14 χλμ Κόψη των Αετών καθώς και ο αγώνας 5 χλμ Melindra Trail.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.olympus-marathon.com/