Επέτειος 10 χρόνων για τη διοργάνωση που έγινε θεσμός στην Αθήνα


CocaColaTEDX2.jpgΓια 7η συνεχή χρονιά, η Coca-Cola στήριξε το TEDxAthens, το κορυφαίο συνέδριο δημιουργικότητας και καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 1 Ιουνίου, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  Με κεντρικό θέμα «The State of X», το TEDxAthens συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας όπου κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες που υπενθύμισαν στο κοινό πως η μοναδική σταθερά στη ζωή μας είναι η αλλαγή. 

Η Coca-Cola, ως strategic partner της εκδήλωσης, κάλεσε τους παρευρισκόμενους στο ειδικά διαμορφωμένο corner της για να γνωρίσουν από κοντά τη δράση “Print Your City”, που αποτελεί μία από τις βασικές δράσεις του προγράμματος Zero Waste Future. Στόχος του προγράμματος είναι να εμπνεύσει τους πολίτες να υιοθετήσουν τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης στην καθημερινή τους ζωή, εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση των απορριμμάτων ως πόρους που μπορεί να αποκτήσουν μια δεύτερη ή τρίτη ζωή.

Οι συμμετέχοντες του TEDxAthens εκτέθηκαν στη διαδικασία της δράσης του “Print Your City”, δηλαδή τον τρόπο μετατροπής πλαστικών απορριμμάτων σε χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα, με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης, ενώ ενημερώθηκαν αναλυτικά από τους συνεργάτες του προγράμματος The New Raw για όλα τα στάδια της υλοποίησης. Στο corner της Coca-Cola είχαν επίσης τοποθετηθεί δύο 3D εκτυπωμένα έπιπλα από ανακυκλωμένο πλαστικό, δείχνοντας έτσι το αποτέλεσμα της διαδικασίας, και δίνοντας μία ιδέα των επίπλων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην πολυσύχναστη πλατεία της ΧΑΝΘ, σχεδιασμένα από τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος “Print Your City” στην πόλη τους.

CocaCola_ZeroWaste.jpg 

Η Coca-Cola, στο φετινό TEDxAthens άφησε το δικό της στίγμα, ξεδίπλωσε το δικό της State of X, και επιβεβαίωσε στους παρευρισκόμενους πως η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει πλέον καταλυτικά στην αντιμετώπιση σημαντικών, παγκόσμιων ζητημάτων προς επίλυση, όπως η μείωση πλαστικών. Παράλληλα, παρακίνησε όλους όσοι επισκέφθηκαν το corner της να γίνουν και εκείνοι μέρος της αλλαγής. Φυσικά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την αγαπημένη τους Coca-Cola Χωρίς Θερμίδες, και με γλυκαντικό από το φυτό Στέβια.

Until next time, stay X!


#CocaColaGreece 
#ZeroWasteFuture
#PrintYourCity
#TasteTheFeeling