Kατάφερε να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στον Παγκόσμιο Τελικό του τουρνουά!


Τα smartphones πήραν φωτιά με τα decks να είναι πρωταγωνιστές στον ελληνικό προκριματικό του Red Bull M.E.O. by ESL ωστόσο μόνο ένας παίκτης, ο Άρης "iForg1ven" Γρύλλης, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στον Παγκόσμιο Τελικό του τουρνουά το Φεβρουάριο στη Γερμανία.

Ο ελληνικός προκριματικός του Red Bull M.E.O. by ESL ολοκληρώθηκε χθες, 25 Νοεμβρίου, στα Battlenet Arena του Αγ. Δημητρίου. Το ελληνικό community του Clash Royale έδωσε απίστευτες μάχες με πολλές ανατροπές που κρατούσαν παίχτες και θεατές σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

RedBull_2.jpg 

Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ; Το παγκόσμιο mobile gaming τουρνουά του Clash Royale ήρθε στην Ελλάδα δίνοντας την ευκαιρία σε fans του περίφημου παιχνιδιού να διεκδικήσουν μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό που διοργανώνεται το Φεβρουάριο στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Το format του τουρνουά βασίστηκε στη λογική του best out of 5 με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή στην πλατφόρμα της ESL. 

Στις 17&18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο online προκριματικός με περισσότερα από 170 sign-ups, από όπου 2 καλύτεροι παίκτες πέρασαν στην τελική φάση του προκριματικού. Χθες, η μέρα ξεκίνησε με τον offline προκριματικό, από τον οποίο πέρασαν 6 διαγωνιζόμενοι στην τελική φάση. Εκεί, οι 8 καλύτεροι παίκτες του online & offline προκριματικού διεκδίκησαν το πολυπόθητο εισιτήριο που εξασφαλίζει την πρόκριση στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull M.E.O. by ESL.

RedBull_3.jpg


Σε συνεργασία με την Honor, διατέθηκαν οκτώ νέα κινητά Honor 8X που οι παίκτες χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια του προκριματικού. Τελικά, ο  Άρης "iForg1ven" Γρύλλης, ένας εκ των 2 νικητών του online προκριματικού, έκανε την ανατροπή στην τελική ευθεία και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο με ένα εκπληκτικό σερί τριών νικών. «Πιστεύω στον εαυτό μου και πηγαίνω στο Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull M.E.O. by ESL για να μπω μέσα στους top 10 του κόσμου και να κάνω την Ελλάδα περήφανη» δήλωσε ο 17χρονος "iForg1ven", ο οποίος θα αντιμετωπίσει τους καλύτερους παίχτες Clash Royale από 36 χώρες στον Παγκόσμιο Τελικό. Μέχρι τότε μπορεί να κάνει προπόνηση με το νέο Honor 8Χ που κέρδισε χθες. 

RebBull.jpg


Θες να μάθεις περισσότερα για τον παίκτη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στις 2-3 Φεβρουαρίου 2019; Διάβασε παρακάτω.

1.Πόσο χρονών είσαι και πόσα χρόνια παίζεις Clash Royale;
Με λένε Λάζαρο άλλα όλοι με γνωρίζουν σαν Άρη, είμαι 17 χρονών και παίζω το παιχνίδι για πάνω από 2,5 χρόνια.

2.Ποιo είναι το αγαπημένο σου deck/κάρτα και γιατί;
Η αγαπημένη μου κάρτα είναι ο hog rider επειδή τα deck που τον χρησιμοποιούν είναι γρήγορα και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν outplay τους αντιπάλους με προσεκτικές κινήσεις και ακρίβεια.

3.Γιατί επέλεξες το nickname που έχεις;
Το όνομά μου προέρχεται από μια πολύ παλιά "κλαν" ονόματι "InTheLight" όπου για να μείνεις ήταν αναγκαίο να προσθέσεις “Light" στο όνομα σου, το οποίο ήταν iForg1ven.

4.Σε ποιον pro player θα ήθελες να μοιάσεις;
Δεν υπάρχει κάποιος pro player που θα ήθελα να του μοιάσω από την άποψη ικανοτήτων, διότι θεωρώ ότι βρίσκομαι ήδη στο επίπεδό τους, αλλά από την άποψη χαρακτήρα νομίζω ότι ήδη έχω πολλές ομοιότητες με τον "ahcraaaap" από τα stream που κάνει και το είδος περιεχομένου που ανεβάζει στο YouTube.

5.Τι θα συμβούλευες κάποιον που ξεκινάει να παίξει τώρα Clash Royale;
Κάποιος που ξεκινάει τώρα το παιχνίδι δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί στο ladder, αλλά στο competitive γιατί είναι το μοναδικό που ανταμείβει και σε βοηθάει να καταλάβεις κάθε κάρτα καλύτερα και έτσι να γίνεις ολικά καλύτερος στο παιχνίδι.

6.Πού σου αρέσει να παίζεις περισσότερο; Tι κάνεις όταν δεν παίζεις Clash Royale;
Προτιμώ να παίζω στην καρέκλα μου ή ξαπλωμένος στο κρεβάτι, το να είσαι άνετος όταν παίζεις είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να βελτιωθεί και να αλλάξει τον τρόπο που παίζει. Όταν δεν παίζω Clash Royale ασχολούμαι με τον Στίβο και συγκεκριμένα τα Εμπόδια 110 μέτρων, τη μελέτη για τις Πανελλήνιες και το γυμναστήριο γιατί η φυσική υγεία είναι προτεραιότητα σε όλα.

7.Πώς σου φάνηκε η εμπειρία του Red Bull MEO by ESL;
Η εμπειρία του Red Bull MEO by ESL ήταν μοναδική και δεν είχα βιώσει ποτέ τίποτα παρόμοιο, το να παίζεις απέναντι από τον αντίπαλό σου αλλάζει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο παίζεις και κάνει το σκοπό σου τόσο πολύ πιο έντονο και πιστεύω ότι με ώθησε περισσότερο από όσο θα είχε κάνει ένας online τελικός.

8.Ποια είναι η βασική δυσκολία του παιχνιδιού; Ποια στρατηγική ακολούθησες & ποιο ήταν το winning deck σου;
Η βασική δυσκολία του παιχνιδιού είναι σίγουρα το να μάθεις να αντιμετωπίζεις τα counters, όταν ξεπεράσεις αυτό το στάδιο έχεις φτάσει ήδη στο επίπεδο του pro player επειδή γνωρίζεις κάθε aspect του παιχνιδιού και κυρίως τη λειτουργία κάθε κάρτας ξεχωριστά, σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση της σε κάθε deck. Δεν ακολούθησα κάποια συγκεκριμένη στρατηγική για να νικήσω τους αντιπάλους μου, έπαιζα με deck με τα οποία είμαι άνετος και ξέρω ότι μπορώ να παίξω. Προσπάθησα να προβλέψω τι είδους deck θα είχε o αντίπαλος και ποτέ να ξαναπαίξω το ίδιο deck με την πρώτη φορά ή αν θα ήταν καλύτερο να αλλάξω για κάθε παιχνίδι.

9.Τι προπόνηση θα κάνεις μέχρι να πας στη Γερμανία, στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull MEO by ESL;
Το ταξίδι για Γερμανία θα είναι μακρύ και ενδιαφέρον, θα έχει περάσει αρκετός καιρός μέχρι να πραγματοποιηθεί, και αυτό μου δίνει την άνεση να ανακαλύψω καινούργια decks και να προσαρμοστώ στις αλλαγές του meta εξαιτίας των balance changes.