Ενισχύωντας την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών, από το Δήμο Νίκαιας - Αγίου Ρέντη.


Το 1ο πανευρωπαϊκά «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», συνεχίζει την πορεία του για όλη την Ελλάδα περνώντας από το Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Το κινητό Κέντρο βρέθηκε την εβδομάδα από 11/6/2018 έως 15/6/2018 στην Πλατεία Αγίου Ιωάννη Ρέντη και από 18/6/2018 έως 22/6/2018, στην Πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι).

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη κος Γιώργος Ιωακειμίδης, επισήμανε σε δήλωσή του: «Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των συμπολιτών μας, να καλλιεργηθεί ως γνώση και γιατί όχι να γίνει τρόπος ζωής. Σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει έως σήμερα ως Δημοτική Αρχή για το περιβάλλον, τόσο οι μαθητές όσο και οι φορείς της πόλης έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμά μας. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους περιβαλλοντικής προστασίας και ευαισθησίας. Ας γίνουμε επιβάτες αυτού του ξεχωριστού περιβαλλοντικού οχήματος που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας για ένα δεκαήμερο».

anakuklwsi_keimeno.jpg

Καθημερινά μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολίτες και φορείς επισκέπτονται το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» και εκπαιδεύονται μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο στο 2ο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούν τα οφέλη της ανακύκλωσης, ανακυκλώνουν και μπαίνουν στην κλήρωση για μεγάλα έπαθλα: ACTION CAMERA, TABLET, ΗΧΕΙΑ BLUETOOTH.

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.