Το British Council υπερήφανος συνιδιοκτήτης των εξετάσεων IELTS που διενεργεί τις εξετάσεις στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, έδωσε το British Council Βραβείο IELTS για τρίτη συνεχή χρονιά. 


To IELTS Βραβείο 2017 του British Council έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει έναν μαθητή/μια μαθήτρια υψηλού επιπέδου που έχει κίνητρο να αναπτύξει την καριέρα του/της και που έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει στην κοινωνία με όσα αποκόμισε από την εμπειρία των σπουδών του/της.

Η διαδικασία αιτήσεων διήρκησε 6 μήνες με περισσότερους από 340 αιτούντες να έχουν επιτυχημένες αιτήσεις που πληρούσαν τα δεδομένα κριτήρια. 

Μετά από το στάδιο της προεπιλογής με λεπτομερή αξιολόγηση όλων των κριτηρίων και των προσωπικών δηλώσεων, πέντε επιλαχόντες επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν στο στάδιο της προσωπικής συνέντευξης με αντιπροσώπους της ομάδας του IELTS και Εκπαίδευσης του British Council. 

council_keimeno.jpg

Από το τελικό στάδιο αξιολόγησης ο Βασίλειος Οικονόμου επιλέχθηκε ως ο νικητής του τρίτου Βραβείου IELTS. Ο Βασίλειος θα παρακολουθήσει το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 Μεταπτυχιακό στην Χημεία στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, το Πανεπιστήμιο του Lancaster, στη Βρετανία. Το British Council με το IELTS Βραβείο 2017 θα καλύψει τα δίδακτρα των σπουδών του.

Η έρευνά του θα βασίζεται σε βιοσυνθετικά υλικά ως επαυξημένα ανθρώπινα όργανα. Όπως δήλωσε: «Αυτός είναι ο τομέας που με ενδιαφέρει περισσότερο, καθώς φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα ήταν δυνατόν να έχει κανείς τη δική του βιβλιοθήκη οργάνων».

Ωστόσο, φέτος, εκτός από την καταβολή των διδάκτρων του νικητή στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, ένα μέρος του εναπομείναντος ποσού των £10.000 θα διατεθεί στην Χριστίνα Διαμαντάρα, η οποία επελέγη δεύτερη στη διαδικασία επιλογής, για την πληρωμή των διδάκτρων των σπουδών της στο American Film Institute Conservatory, στις ΗΠΑ. Η Χριστίνα θα παρακολουθήσει Μεταπτυχιακό στη Σκηνοθεσία.

council_keimeno1.jpg

Η Χριστίνα έχει ήδη κερδίσει το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης  (Local Short Film Festival). Η φιλοδοξία της είναι να προωθήσει τα ιδανικά και τις αξίες της Ελλάδας και να βοηθήσει στην αφήγηση ιστοριών των σημερινών Ελλήνων.

Η τελετή απονομής του British Council Βραβείου IELTS 2017 για τον Βασίλειο Οικονόμου πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της Βρετανικής Πρεσβείας, από τη Βρετανίδα Πρέσβη, Kate Smith, στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 παρουσία του Tony Buckby, Διευθυντή του British Council Ελλάδος, της Μαρίας Πιπίνου, Διευθύντριας Τμήματος Εξετάσεων Ελλάδος και της Μαρίας Ανδρέου, IELTS Business Development Manager Ελλάδος.  

https://www.britishcouncil.gr/exam/ielts/award/winners?utm_source=awardwinner&utm_medium=press_release&utm_campaign=announcement