Ναι, αυτές αξίζει να προβάλλουμε. Πριν από αυτό, όμως, έχουμε την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας.


Είναι αλήθεια ότι στις μέρες μας οι «καλές ειδήσεις» γίνονται περισσότερο viral από ποτέ. Αναπαράγονται, διαδίδονται, κοινοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα, από μια ανάγκη δική μας, εσωτερική και ομαδική, να προβάλλουμε αυτούς που πετυχαίνουν, που προσφέρουν, που δεν παίρνουν μόνο αλλά και δίνουν πίσω. Και, αν μιλάμε για επιχειρήσεις, η επιλογή του καλού μέσω της προσφοράς στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στους νέους και στους εργαζόμενους, είναι πάντα ευπρόσδεκτη από εμάς...
Είναι αλήθεια: πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η έννοιά της μπορεί να είναι σχετικά καινούργια, αλλά έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συνεχούς εξέλιξης. Και, σε ένα περιβάλλον που δεν είναι και ιδιαίτερα σταθερό και φιλικό στη χώρα μας, σε μια μακρά περίοδο κρίσης της αγοράς και της χώρας μας, το να μην επιχειρεί απλά κανείς, αλλά να διαδραματίζει και ένα ρόλο που ξεπερνά την επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι αν μη τι άλλο αξιοθαύμαστο. Έχουν πολλά γίνει και ειπωθεί και –όπως σε όλους τους τομείς στους οποίους γίνεται εμφανής η προσφορά κάποιου- υπάρχει πάντα διάχυτη η καχυποψία. Όμως, μέσα από δράσεις που αναδεικνύουν τις πραγματικές δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, αυτές δηλαδή που υποστηρίζουν τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας και συνεισφέρουν σε ένα καλύτερο σήμερα και ένα πιο βιώσιμο αύριο, όσοι πραγματικά έρχονται με αγνές προθέσεις, δουλειά και αποτελεσματικότητα, ξεχωρίζουν στα μάτια της κοινής γνώμης και ενθαρρύνονται να κάνουν ακόμα περισσότερα για την ίδια την κοινωνία. Μπορεί να μοιάζει κλισέ, αλλά χωρίς δράσεις βράβευσης και προβολής αυτών των δράσεων, δεν θα είχαμε γνωρίσει και ξεχωρίσει τους «άριστους» – εξ ου και η ονομασία «Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας».

Aristeia2.jpg

 

Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, στοχεύει να φέρει και πάλι «μπροστά» τις επιχειρήσεις που «δίνουν πίσω» στην κοινωνία. Γιατί αναγνωρίζει την αυξανόμενη σημασία του υπεύθυνου επιχειρείν για τους καταναλωτές και τον καταλυτικό ρόλο της αλληλεπίδρασης των επιχειρήσεων με την κοινωνία. «Σε μία εποχή που οι καλές ειδήσεις είναι απαραίτητες, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος επιβραβεύει τον κοινωνικό ρόλο των επιχειρήσεων μέσω του θεσμού των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας. Το καλό δεν είναι υποχρέωση, ούτε σημείο των καιρών. Είναι η απάντηση σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Το καλό δεν είναι απαιτητό, ούτε αναμενόμενο. Είναι όμως επιλογή των επιχειρήσεων που κοιτάζουν πέρα από τους εμπορικούς τους στόχους», μας είπε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Υβέτ Κοσμετάτου.

Aristeia3.jpg

 

Στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2017 μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες αναπτύσσουν προγράμματα/δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι μέλη του ΣΔΕ και ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, με προγράμματα/δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο 2015 έως και τον Δεκέμβριο 2016. Στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2017 μπορούν επίσης να συμμετέχουν, για πρώτη φορά φέτος, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, αστικοί δηλαδή συνεταιρισμοί με κοινωνικό σκοπό, που διαθέτουν εκ του νόμου εμπορική ιδιότητα. Η συμμετοχή τους μπορεί να γίνει για το σύνολο του έργου τους, στην νέα ενότητα Έργο ΚοινΣΕπ.

Aristeia4.jpg


Συνολικά φέτος περιλαμβάνονται οι ακόλουθες 13 ενότητες, με την καινοτομία να αποτελεί το νέο πεδίο βράβευσης της εταιρικής υπευθυνότητας των επιχειρήσεων:
• Κοινωνία – Άνθρωπος
• Κοινωνία – Πολιτισμός και Αθλητισμός
• Περιβάλλον
• Εργαζόμενοι
• Ενίσχυση Απασχόλησης
• Υποστήριξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας
• Συνεργασία Επιχειρήσεων-Προμηθευτών
• Κοινωνικά προϊόντα & υπηρεσίες
• Συνεχής Δέσμευση & Προσφορά
• e-Δράσεις
• Καινοτομία
• Έργο ΚοινΣΕπ
• Εξαιρετική Προσφορά

Τα Αριστεία 2017 πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του European Business Network (EBEN) .
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία και την υποβολή των συμμετοχών δείτε το παρακάτω link.

https://www.aristia-sde.gr/