Μια ιστορική ημέρα για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα


Δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής η πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την ιστορικής σημασίας υπερψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο και την απόκτηση παιδιών. Πρόκειται για μια μέρα χαράς και περηφάνειας για όλη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τον παγκόσμιο Τύπο να μεταδίδει την είδηση. Σημειώνεται επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον και επίσημα την πρώτη ορθόδοξη χώρα παγκοσμίως που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, γεννώντας ελπίδες ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλες.

Την αγγελία φιλοξενεί για τον πρώτο σχετικό γάμο φιλοξενεί η εφημερίδα «Τα Νέα», και σύμφωνα με αυτή, η τελετή για τους Δημήτριο Ελευσινιώτη και Σταύρο Γαβριηλίδη θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βιλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής», αναφέρει συγκεκριμένα η αγγελία.

Η Eλλάδα είναι πια η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου. Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια της Βουλής με 176 «Ναι», 76 «Όχι» και 2 «Παρών».

Να ζήσετε!