Περισσότερα από 70,000 άτομα παρέμεναν αποκλεισμένα στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα.


Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη έξοδος του κοινού από τον χώρο διεξαγωγής του Burning Man στην έρημο της Νεβάδα, μετά από πολυήμερη ταλαιπωρία και φυσικά ακύρωση του δημοφιλούς μουσικού φεστιβάλ. Περισσότερα από 70,000 άτομα παρέμεναν αποκλεισμένα στον χώρο διεξαγωγής αυτού μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, δημιουργώντας στρώμα λάσπης πολλών εκατοστών.

Ο λόγος που δημιουργήθηκε το εν λόγω στρώμα που έκανε αδύνατες τις μεταφορές δεν ήταν άλλος από την αργιλώδη σύσταση του ερημικού εδάφους, που όταν ήρθε σε επαφή με τη βροχή δημιούργησε μια υφή που έμοιαζε αρκετά με αυτή του τσιμέντου. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αρχές επέβαλαν ολιγοήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι να είναι ασφαλείς ξανά οι μετακινήσεις.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είχαν από νωρίς ενημερώσει το κοινό για την αδυναμία αναχώρησης από το Black Rock City όπου αυτό διεξάγεται, προτρέποντάς τους να διατηρήσουν αποθέματα τροφής και νερού. Μαρτυρίες ακόμη και καλλιτεχνών που θα εμφανίζονταν στο φεστιβάλ έκαναν λόγο για ένα δυστοπικό σκηνικό στις εγκαταστάσεις του, αφού ακόμη και οι χημικές τουαλέτες του ήταν αδύνατον να καθαριστούν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, όταν οι σκηνές των θεατών άρχισαν να γίνονται μη βιώσιμες εξαιτίας της υπερχείλισης του νερού και της λάσπης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επιχείρησαν να αφήσουν τον χώρο διεξαγωγής του ακόμη και με τα πόδια. Ανάμεσά τους ήταν ο δημοφιλής DJ Diplo, ο οποίος δήλωσε στο δίκτυο ότι περπάτησε αρκετά μίλια για να βγει από την έρημο. Το ίδιο έκαναν και οι Chris Rock, Cindy Crawford, Kaia Gerber και Austin Butler που βρίσκονταν στο φεστιβάλ, οι οποίοι περπάτησαν αρκετά μέχρι να ξεφύγουν από τη λάσπη και κατάφεραν να κάνουν οτοστόπ σε διερχόμενο φορτηγάκι!