Ένα μοναδικό θέαμα θα δουν οι κάτοικοι 17 πολιτειών των ΗΠΑ κι εμείς τους ζηλεύουμε πολύ!


Ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ, αφού μια ηλιακή καταιγίδα πρόκειται να κάνει ορατό το πολύχρωμο φαινόμενο του Βόρειου Σέλας (Aurora Borealis) σε 17 πολιτείες!

Το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας παρατηρείται σταθερά στις Σκανδιναβικές χώρες, στην Αλάσκα και τον Καναδά, ωστόσο, εξαιτίας ενός 11ετούς ηλιακού κύκλου που αναμένεται να κορυφωθεί το 2024, θα γίνει ορατό και σε πιο νότια μέρη. Σύμφωνα με πρόβλεψη από το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Αλάσκας στο Fairbank, το Βόρειο Σέλας θα είναι ορατό από περιοχές όπως το Όρεγκον, η Ουάσινγκτον, το Άινταχο, η Μοντάνα, το Γουαϊόμινγκ, η Βόρεια Ντακότα, η Νότια Ντακότα, η Μινεσότα, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, η Νέα Υόρκη, το Νιου Χαμσάιρ, το Βερμόντ, η Ιντιάνα, το Μέιν και το Μέριλαντ.

Το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας δήλωσε ότι όσοι επιθυμούν να παρατηρήσουν το φαινόμενο θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα φώτα των πόλεων και την όποια άλλη φωτορύπανση. Οι καλύτερες ώρες παρακολούθησης θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ. τοπική ώρα.

Το Βόρειο Σέλας εμφανίζεται όταν ένας ηλιακός μαγνητικός άνεμος προσκρούει στο μαγνητικό πεδίο της Γης και κάνει τα άτομα στην ανώτερη ατμόσφαιρα να λάμπουν.