Τώρα ξέρεις που πρέπει να βγεις το Σαββατοκύριακο


Σίγουρα κάποια στιγμή έχετε βρεθεί εκεί για καφέ ή για φαγητό, ενώ οι πλατείες του είναι το meeting point της νεολαίας εδώ και χρόνια. Το Παγκράτι αποτελεί μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας και πλέον είναι και μια από τις πιο cool γειτονιές του κόσμου, σύμφωνα τουλάχιστον με το περιοδικό Time Out και τη σχετική λίστα του.

«Η άνοδος του Παγκρατίου σε super-hip ήταν γρήγορη. Παρά τη γειτνίασή του με το κέντρο της Αθήνας και το Παναθηναϊκό Στάδιο - έδρα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων - η γειτονιά βρισκόταν στο ραντάρ των τουριστών.

Αλλά εκεί που κάποτε θεωρούνταν άχαρο, σήμερα αποτελεί μαγνήτη για τους δημιουργικούς τύπους που συρρέουν στα μοντέρνα μπαρ του, που παίζουν από rock και blues μέχρι hip hop, και στα artisanal εστιατόρια που το έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια» αναφέρει πιο συγκεκριμένα το περιοδικό.

«Ένα περίεργο μείγμα νεοκλασικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής που πλαισιώνεται από μποέμικα καφέ, με θέα στα βουνά που περιβάλλουν την πόλη. Όποια γωνιά κι αν στρίψετε, είναι πιθανό να καταλήξετε σε μία από τις πολλές πλατείες: κεντρικά σημεία συνάντησης για τους ντόπιους και ευπρόσδεκτες ανάσες από τους γεμάτους κίνηση δρόμους» συμπληρώνει η αρθρογράφος, η οποία και φαίνεται πως έχει πράγματι πιάσει το νόημα ως προς το τι σημαίνει να ζεις ή τουλάχιστον να αράζεις συχνά Παγκράτι.

Μεταξύ των προτάσεων του περιοδικού είναι μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, ενώ για καφέ, φαγητό και ποτό, ο πιο χοτ προορισμός είναι ένα από τα καταστήματα της οδού Τιμοθέου.

Να και μερικά από τα σημεία που κάνουν το Παγκράτι στολίδι για την Αθήνα:

https://www.instagram.com/p/BwjGtDPnR7U/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/Chfa8ocr9st/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CjcUu8TMYdD/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CjGUEMYriKU/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CjI11vFoVMD/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CjEOsIuI56N/?utm_source=ig_web_copy_link