Ο Βρετανός καλλιτέχνης, Σαμ Κοξ, κάλυψε με doodles ολόκληρο το σπίτι του, σχεδιάζοντας κατά τη διάρκεια των lockdown των περασμένων ετών


Το μεγαλύτερο doodle στην ιστορία φαίνεται πως δημιούργησε ένας Βρετανός καλλιτέχνης, ο οποίος και κάλυψε με ασπρόμαυρα doodles κάθε σπιθαμή του σπιτιού του, σχεδιάζοντας κατά τη διάρκεια των lockdown των περασμένων ετών.

Ο Σαμ Κοξ ή Mr. Doodle όπως και τον φωνάζουν, έκανε ένα παιδικό του όνειρο πραγματικότητα, μετατρέποντας το σπίτι του σε έναν 3D καμβά των δημοφιλών αφηρημένων σχεδίων, που παραπέμπουν συχνά σε παιδικές ζωγραφιές.

Σε σχετικό δημοσίευμα στη Washington Post, ο 28ρονος καλλιτέχνης δήλωσε: «Πάντα ήθελα να ζήσω σε ένα σπίτι καλυμμένο εντελώς από doodles. Για μένα είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να δημιουργήσω τέχνη, και η πιο ενστικτώδης διαδικασία είναι όταν πιάνω έναν μαρκαδόρο και αρχίζω να σχεδιάζω».

Το έργο του, που όπως ήταν αναμενόμενο κάνει το γύρο του διαδικτύου, αποτυπώθηκε σε μια έπαυλη 13 δωματίων στο Κεντ της Βρετανίας και σε κάθε αντικείμενο εντός αυτής, ενώ το ίδιο συνέβη και στο Tesla αυτοκίνητο που εκείνος διαθέτει!

«Συμπτωματικά, τα lockdown βοήθησαν. Αναγκαστήκαμε να μείνουμε μέσα, και το κύριο έργο μου ήταν τόσο εύκολα προσβάσιμο επειδή ζούσαμε εκεί», δήλωσε ο ίδιος. Κάθε δωμάτιο του σπιτιού διαθέτει ένα χαλαρό θέμα, ενώ όλα τα έργα είναι σχεδιασμένα στο χέρι. Για την υλοποίησή τους, ο Κοξ χρησιμοποίησε 900 λίτρας λευκής μπογιάς, 401 δοχεία μαύρης μπογιάς σε μορφή σπρέι, όπως και 286 μπουκάλια μαύρης μπογιάς, ενώ «έσπασε» 2.296 μύτες στυλό πριν ολοκληρώσει το έργο του.

Σε ένα time lapse βίντεο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα διαδικτυακά, ο καλλιτέχνης έδειξε μέσα σε 2 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα τη μεταμόρφωση του σπιτιού.

 Οι σχετικές φωτογραφίες:

m

m

mr-doodle-4

m