Τελικά γιατί τα καπάκια των στυλό έχουν τρύπες; Ένα viral βίντεο έχει την απάντηση!

Ένα viral βίντεο απαντά σε ένα από τα ερωτήματα που ίσως είχες από την εποχή που πήγαινες ακόμη σχολείο

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΌλοι έχουν παρατηρήσει τις τρύπες που έχουν τα καπάκια του στυλό, λίγοι γνωρίζουν ωστόσο στην πραγματικότητα γιατί υπάρχουν! Ένας χρήστης του Instagram εξήγησε πρόσφατα τον λόγο και η ανάρτησή του στο κοινωνικό μέσο έγινε το απόλυτο viral.

Όπως εξηγεί ο χρήστης Zack D., «οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχει να κάνει με το μελάνι». «Αλλά ο πραγματικός λόγος είναι πολύ πιο σημαντικός από αυτό», προσθέτει.


Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα στυλό είναι νομικά υποχρεωμένες να τοποθετούν τρύπες στα καπάκια τους. Και ο λόγος είναι γιατί έτσι θα μπορεί να περνά αέρας εάν ένα καπάκι κολλήσει στον λαιμό κάποιου που το καταπιεί κατά λάθος.


Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν να μασούν μηχανικά το καπάκι του στυλό τους, κάτι που σύμφωνα με ψυχολόγους τους οποίους επικαλείται η εταιρεία Pen Company, «συμβαίνει ως αποτέλεσμα του αισθήματος άγχους ή στρες».

Επομένως, δεν είναι σπάνιο τα καπάκια αυτά να καταλήγουν στον λαιμό όχι μόνο παιδιών, αλλά κάποιες φορές και ενηλίκων.

Το post του Jack D. στο Instagram έχει πλέον περισσότερα από 118 χιλιάδες likes, αν και αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι ήδη γνώριζαν τον λόγο πίσω από τις μικρές τρύπες στα καπάκια.