Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες του κτιρίου που υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο UNStudio με έδρα το Άμστερνταμ


Μια νότα μουσικής έδωσε το αρχιτεκτονικό γραφείο UNStudio με έδρα το Άμστερνταμ στα νέα κεντρικά γραφεία της K-pop δισκογραφικής εταιρείας, YG Entertainment στη Σεούλ, με αποτέλεσμα να γίνει το νέο διαδικτυακό viral. Σχεδιασμένα ώστε να μοιάζουν με ηχείο, τα νέα κεντρικά βρίσκονται δίπλα σε ένα ήδη υπάρχον κτήριο γραφείων που χρησιμοποιεί η εταιρεία και σε επτά ορόφους στεγάζουν νέα γραφεία, χώρους συσκέψεων και εκδηλώσεων, όπως και στούντιο ηχογραφήσεων.

«Είναι σχεδιασμένο για να θυμίζει περισσότερο ένα προϊόν από ό,τι ένα κτήριο· ως κάτι όπου κάθε σχεδιαστικό χαρακτηριστικό έχει μια επιτελεστική λειτουργία» ανέφεραν οι αρχιτέκτονες που υπογράφουν το έργο σε σχετικές τους δηλώσεις.

Ο φωτισμός του κτιρίου επιτυγχάνεται μέσω λωρίδων που ακολουθούν τις γραμμές του εσωτερικού και με πάνελ κάτω από τις σκάλες, αποσκοπώντας στο να μετατρέψουν τα κεντρικά σε έναν φάρο που εκπέμπει φως τη νύχτα. «Τα βράδια, η ιδέα φωτισμού των διαφόρων ζωνών στο εσωτερικό χρησιμοποιεί τις γραμμές της πρόσοψης για να επιτρέψει μια ματιά στα διάφορα επίπεδα μέσα στο κτήριο, τονίζοντας την ποιότητα περφόρμανς που είναι εγγενής στη βιομηχανία διασκέδασης και τη μουσική βιομηχανία» υπογράμμισαν από το UNStudio.

Δείτε εδώ σχετική ανάρτηση στο Instagram:

https://www.instagram.com/p/CcOKdS9s_lu/?utm_source=ig_web_copy_link