Ουκρανή φωτογράφος γίνεται viral παρουσιάζοντας τη ζωή στο καταφύγιο


Μια Ουκρανή έχει γίνει viral καθώς μοιράζεται την καθημερινότητά της από τη ζωή σε ένα καταφύγιο, σε βίντεο που αναρτά στο TikTok.

Η 20χρονη Βαλέρια Σασένοκ, έχει συγκεντρώσει πάνω από 60 εκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή, μοιάζοντας τη ζωή της στο καταφύγιο μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού της από τις ρωσικές δυνάμεις.

@valerisssh

I can’t believe🥲

♬ original sound - anna ❤︎

Η φωτογράφος, που ζει στο Τσερνίχιβ, τη βόρεια πόλη όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 33 άμαχοι, μοιράστηκε επίσης στιγμιότυπα από κτίρια που έγιναν ερείπια καθώς και βίντεο από την νέα της ζωή, όπως άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ και το μαγείρεμα με κονσέρβες και ξηρά προϊόντα.

@valerisssh

Nice weather!

♬ Джентльмены удачи - Из к/ф "Джентльмены удачи" - Геннадий Гладков

Μαγειρεύει μακαρόνια και φαντάζεται πως είναι στην Ιταλία

Προσπαθώντας να διατηρήσει το κέφι της, αστειεύεται ότι «φαντάζεται πως είναι στην Ιταλία» καθώς μαγειρεύει ζυμαρικά, ενώ περιγράφει το υπόγειο καταφύγιό της ως «ξενοδοχείο πέντε αστέρων» και τη μητέρα της ως «σεφ με αστέρι Michelin».

@valerisssh

Do u need a recipe? 🤣 #ukraine #stopwar

♬ The Pasta Song - Madeline L Pots

Σε ένα βίντεο, η νεαρή Ουκρανή καταγράφει τον εαυτό της, την ώρα που την ξυπνάει ο πατέρας της, ο οποίος την αποκαλεί «χοντρό γουρούνι» ενώ σε ένα άλλο λέει ότι «παρακολουθεί όλη την ημέρα τη μαμά της να μαγειρεύει». Ένα ακόμη δείχνει τον σκύλο της, με την ίδια να λέει πως το κατοικίδιό της «δεν καταλαβαίνει γιατί ζουν πλέον στο υπόγειο», ενώ σε άλλο αστειεύεται πως μια μεταλλική μπανιέρα είναι «τζακούζι» και λέει ότι προσποιείται πως χτυπάει τον Πούτιν αντί για έναν σάκο του μποξ.

@valerisssh

Living my best life 🥰🥰🥰 Thanks Russia! #ukraine #stopwar #russiastop

♬ Che La Luna - Louis Prima

Η καθημερινότητα της νεαρής Ουκρανής στο καταφύγιο

Βιντεοσκοπεί επίσης τις εξορμήσεις της στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης μίας στο σούπερ μάρκετ όπου τα ράφια είναι άδεια. Τα πλάνα δείχνουν επίσης κατεστραμμένα τμήματα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού κινηματογράφου και πολλών σπιτιών.

@valerisssh

Ukraine never forget it🇺🇦

♬ Alice in Wonderland - Joanna Wang

Ένα βίντεο δείχνει ένα κτίριο χωρίς παράθυρα, ενώ σε ένα άλλο εξηγεί: «Σήμερα ο Πούτιν κατέστρεψε το σπίτι μου με πύραυλο ενώ εμείς ήμασταν σε καταφύγιο». Ένα άλλο φέρει τη λεζάντα: «Φωτογραφίες που τράβηξα όπου η ζωή δείχνει εξωπραγματική» με στιγμιότυπα που δείχνουν σπασμένα γυαλιά διάσπαρτα στους δρόμους και τους πολίτες να περιμένουν σε ουρές έξω από καταστήματα.

@valerisssh

I’m in love of my life! 🥰🥰🥰 #ukraine #stopwar

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Όπως είπε η νεαρή Ουκρανή στο BBC: «Δημιουργώ περιεχόμενο στο TikTok γιατί θέλω να το μάθουν όλοι. Δεν είναι πρόβλημα της Ουκρανίας, είναι παγκόσμιο». Περιγράφοντας το μέρος όπου ζει, λέει: «Είναι ένα κανονικό καταφύγιο. Είναι σαν ένα μικρό σπίτι υπόγειο, όπου μένω με τους γονείς μου και το σκυλάκι μου».

@valerisssh

NATO, CLOSE THE SKY OVER UKRAINE! #ukraine #stopwar #nato

♬ Another Love - Tom Odell

Στο βίντεο με τις περισσότερες προβολές, η Βαλέρια κινηματογραφεί μια μέρα στη ζωή της σε αυτό. Χρησιμοποιεί ένα θερμικό πιστόλι για πιστολάκι μαλλιών, δείχνει την μητέρα της να μαγειρεύει και λέει ότι ο πατέρας της έχει μετατρέψει το καταφύγιό τους σε γραφείο. Πηγαίνει επίσης στο σπίτι τους για να πάρει περισσότερα πράγματα και δείχνει πλάνα από βομβαρδισμένα κτίρια, γράφοντας: «Δείτε τι κάνει ο Πούτιν στην πόλη μου».

@valerisssh

Welcome to my 5 stars hotel 🥰🥰🥰

♬ original sound - allrapperlations

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τα social για να δείξουν στον κόσμο τι γίνεται στην πατρίδα τους

Η Βαλέρια είναι μία από τους πολλούς Ουκρανούς που έχουν καταφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – η οποία έχει περιγραφεί ως ο «πρώτος πόλεμος που έγινε στο TikTok». Τα social media χρησιμοποιούνται τόσο από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όσο και από απλούς Ουκρανούς για να αποκαλύψουν τη βαρβαρότητα της σύγκρουσης – αλλά και από προπαγανδιστές υπέρ του Κρεμλίνου για να διαδώσουν παραπληροφόρηση.

@valerisssh

grechka is love!

♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Η κινεζική εφαρμογή, που προηγουμένως χρησιμοποιούνταν για να δείχνει βίντεο χορού, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα κατάλληλη για την κάλυψη των γεγονότων, με το απλό λογισμικό επεξεργασίας που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται πλάνα μέσα σε δευτερόλεπτα από τη λήψη τους- πριν προβληθούν σε εκατομμύρια χρήστες μέσω του ισχυρού λογισμικού τους.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει κάνει ουσιαστική χρήση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας μάλιστα πως εξακολουθεί να βρίσκεται στο Κίεβο, διαψεύδοντας τις φήμες πως έχει διαφύγει.

Πηγή: www.iefimerida.gr