Μερικά χρόνια πριν, το Wired προειδοποιούσε για 10 πράγματα που θα έπρεπε να μας κάνουν να ανησυχήσουμε και δεν θα μπορούσε να πέσει πιο μέσα!


Σαν άλλο επεισόδιο των Simpsons, ένα τεύχος του περιοδικού Wired από το 1997 προέβλεψε τη ζωή μας τον 21ο αιώνα με τόση ακρίβεια, που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει παγκόσμιο viral!

Στο άρθρο του, The Long Boom: A History of the Future, 1980-2020, που δημοσιεύτηκε σε τεύχος του από το μακρινό πλέον 1997, το περιοδικό προειδοποιούσε για 10 πράγματα που θα έπρεπε να μας κάνουν να ανησυχήσουμε και δεν θα μπορούσε να πέσει πιο μέσα! Από γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ κρατών, στις νέες τεχνολογίες που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία, αλλά και μια «ανεξέλεγκτη πανούκλα», το τεύχος του Wired φαίνεται πως προέβλεψε σχεδόν όλη την πραγματικότητα των δύο τελευταίων ετών.

Δείτε και με τα μάτια σας μια εικόνα από το αρχείο του περιοδικού:

Μπορεί πολλές από τις προβλέψεις αυτές να είναι αρκετά προφανείς, όπως οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ που ήδη διαφαίνονταν από τα 1990s, όμως η "modern-day influenza", δηλαδή μια σύγχρονη πανούκλα, που το περιοδικό προέβλεπε, πραγματικά εντυπωσιάζει.

Και ποιος ξέρει τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον!