Το Playboy σπάει όλα τα στερεότυπα με τον πρώτο gay άντρα στο εξώφυλλό του

Ο Bretman Rocks και το Playboy γράφουν ιστορία

Κείμενο: Ναταλία Πετρίτη

Το τρίτο άνδρα στην ιστορία του φιλοξενεί στο εξώφυλλό του το Playboy αυτόν τον μήνα, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα ως προς την καταστροφή των έμφυλων κοινωνικών στερεοτύπων. Ο Bretman Rock, ο οποίος μάλιστα εκπροσωπεί την LGBTQI+ κοινότητα όντας ο ίδιος gay, ποζάρει στο εξώφυλλο με έναν κλασικό μαύρο κορσέ, ένα μαύρο καλσόν με ρίγες, bunny ears και ψηλές πλατφόρμες.

Ο ίδιος δήλωσε για την φωτογράφιση και για το feature στο περιοδικό: «Το να έχει το Playboy άνδρα στο εξώφυλλό του, είναι τεράστιο ζήτημα για την LGBTQI+ κοινότητα, για την κοινότητα έγχρωμων ανθρώπων, είναι εντελώς εξωπραγματικό. Η φάση είναι «συμβαίνει αυτό το γ@@@ο πράγμα αυτή τη στιγμή». Και είμαι τόσο όμορφος».

Ο Φιλιππινο-Αμερικανός beauty influencer και πρωταγωνιστής σε reality show για τη ζωή του στο MTV, είναι ο τρίτος άντρας που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του Playboy, μετά τον Bad Bunny, που εμφανίστηκε στο digital εξώφυλλό του μέσα στο 2020. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το περιοδικό έκανε ακόμη ένα βήμα προς το μέλλον που επιθυμούμε, με τον Bret να αποτελεί τον πρώτο ανοιχτά gay άντρα σε εξώφυλλό του. Όλα αυτά, λίγα χρόνια μετά τη στέψη της Γαλλίδας Ines Rau, ως πρώτης trans Playmate στον κόσμο. 

Ο Bretman Rocks ξεκίνησε στο YouTube και στο Vine, δημιουργώντας βίντεο σχετικά με την ομορφιά και την μόδα. Πλέον μετρά εκατομμύρια followers, συνεντεύξεις, features σε περιοδικά όπως το Elle και το Teen Vogue, ενώ ο ίδιος πρωταγωνιστεί στο ολόδικό του reality, Following: Bretman Rock, στο MTV.