Το video μετρά ήδη 4,2 εκατομμύρια views και χιλιάδες αναδημοσιεύσεις


“Thank you Mikis” είναι ο τίτλος του viral βίντεο με το οποίο ο διάσημος βιολιστής Andre Rieu αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο μουσικός θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη για την «όμορφη μουσική του». «Θα μας λείψεις απέραντα» γράφει χαρακτηριστικά.

Το βίντεο μετρά ήδη 4,2 εκατομμύρια views και χιλιάδες αναδημοσιεύσεις.

Η διάσημη ορχήστρα του ερμηνεύει τον μοναδικό «Ζορμπά», το τραγούδι που έχει συνδεθεί με την Ελλάδα. 

https://www.facebook.com/watch/?v=362217115569537

Ο Αντρέ Λεόν Μαρί Νικολά Ριέ, είναι Ολλανδός βιολιστής και διευθυντής ορχήστρας που γεννήθηκε στο Μάαστριχτ την 1η Οκτωβρίου 1949. Είναι περισσότερο γνωστός ως ιδρυτής της μεγάλης ορχήστρας βαλς «Γιόχαν Στράους», με την οποία περιοδεύει σε όλο τον κόσμο με επιτυχία παρόμοια με αυτή μεγάλων συναυλιών ποπ και ροκ μουσικής.

Μίκης Θεοδωράκης και Άντονι Κουίν χορεύουν μαζί τον θρυλικό «Ζορμπά»

Ο χορός του Ζορμπά, το μοναδικό συρτάκι, που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Zorba the Greek, που ήταν και το soundtrack της ταινίας Αλέξης Ζορμπάς είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά τραγούδια, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι στις 29 Ιουλίου του 1995 ο Άντονι Κουίν και ο Μίκης Θεοδωράκης συναντήθηκαν από κοντά και μάλιστα χόρεψαν υπό τους ήχους του Ζορμπά.

Η συνάντηση έγινε στην πλατεία Koenigsplatz στο Μόναχο της Γερμανίας. Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης συνάντησε επί σκηνής τον σπουδαίο ηθοποιό σε μια συναυλία που έμεινε στην ιστορία.

Οι δύο τους είχαν συναντηθεί λίγες ημέρες πριν σε μία εκδήλωση και ο Μίκης Θεοδωράκης προσκάλεσε τον διάσημο ηθοποιό να παραστεί στη συναυλία του, καθώς και να χορέψει.

Όταν ο Άντονι Κουίν ανέβηκε στη σκηνή, ο Μίκης Θεοδωράκης του ζήτησε να χορέψει το θρυλικό συρτάκι.

Υπό τους ήχους της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη και με τον εκπληκτικό Γρηγόρη Τζιστούδη στο μπουζούκι, ο Άντονι Κουίν τελικά χόρεψε και μάλιστα μπήκε στον χορό και ο Μίκης. 

Δείτε τον χορό του Άντονι Κουίν στην ταινία:

Πηγή: www.enikos.gr