Απ’ ό,τι φαίνεται το ιδανικό μέρος για να ζει κανείς υπάρχει, πέφτει όμως λίγο μακριά από την Ελλάδα


Αν μπορούσατε να ζείτε οπουδήποτε στον κόσμο, που θα διαλέγατε; Απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει ένα μέρος το οποίο με αντικειμενικά κριτήρια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα ιδανικότερα μέρη ώστε να ζει κανείς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Intelligence Unit’s Global Liveability Index για το 2021 από τον Economist, το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι το Auckland της Νέας Ζηλανδίας.

Η Νέα Ζηλανδία είναι η χώρα του κόσμου με το μικρότερο επίπεδο διαφθοράς και αποτελεί ένα δημοκρατικό κράτος, του οποίου η πρωθυπουργός, Jacinda Ardern, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο λαό της.

Οι υποδομές της χώρας είναι εξαιρετικές, ενώ διαθέτει επίσης και ένα εξαιρετικά εύκρατο κλίμα, το οποίο βοηθά τους πολίτες της να απολαμβάνουν χρόνο σε ένα από τα εκατοντάδες πάρκα της και άλλους χώρους πρασίνου.

Το Auckland είναι γεμάτο από πολιτιστικούς προορισμούς που τραβούν σταθερά το ενδιαφέρον των κατοίκων του, όπως γκαλερί, θέατρα, συναυλιακούς χώρους και άλλα, ενώ φημίζεται επίσης ως γαστρονομικός προορισμός χάρη στα εκατοντάδες εστιατόριά του που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Ο σημαντικότερος ωστόσο παράγοντας που κάνει το Auckland την καλύτερη πόλη για να ζει κανείς το 2021 δεν είναι άλλος από τον τρόπο με τον οποίο αυτό διαχειρίστηκε την πανδημία του COVID-19. Το Auckland όχι μόνο περιόρισε εγκαίρως την εξάπλωση του ιού, αλλά επέτρεψε στους κατοίκους του να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους πολύ νωρίτερα από οπουδήποτε σχεδόν στον κόσμο, μιας που ο κίνδυνος είχε πλέον περιοριστεί.

Σκέφτεστε μήπως να φτιάξετε τις βαλίτσες σας μια για πάντα;