Μία νυχτερινή βόλτα από το Σύνταγμα ως το Μοναστηράκι με μοναδικό soundtrack τους τραπ και ραπ ήχους της πόλης.


Τραπ ή ραπ; Ραπ ή τραπ; Μην μπαίνεις σε αυτόν τον διαχωρισμό. Η μουσική ενώνει. Αν κάτι έχει «ανακατευτεί» με όρεξη και μεράκι, έχει μία θέση στην playlist στο κινητό σου και στα αγαπημένα σου στο YouTube. Η τραπ και η ραπ κυριαρχούν στις τάσεις και προτιμήσεις των νέων στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε μακριά. Οι λόκαλ καλλιτέχνες βρίσκονται στην κορυφή!

adidas_plaka-district

Βάζουμε τα ακουστικά μας, δένουμε καλά τα adidas Forum και κατηφορίζουμε από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι, με τους ήχους της πόλης να παίζουν δυνατά και να φτιάχνουν το κατάλληλο mood.

Τι ακούμε σε αυτή την βόλτα στην urban πλευρά της πόλης; 

Light – Τι Φοβάσαι

Από τα powerhouses της ελληνικής σκηνής, ο Light δίνει φοβερά τραπ anthems και νούμερο ένα hits σε YouTube και streamings, χωρίς να τον σταματάει τίποτα. Το track «Τι Φοβάσαι» είναι αποθηκευμένο σε κάθε κινητό και παίζει δυνατά! Μέσα από το άλμπουμ «Immortale» και σε παραγωγή από τους DJ Teddy-O, Skive και Muneylxrd, το «Τι Φοβάσαι» γεννήθηκε μέσα από μία αληθινή ιστορία. 

Δεν μπορείς να κρυφτείς από ‘μένα 
Ξέρω ότι φοβάσαι 
Ό,τι και να χρειαστείς ξέρεις θα ‘μαι κοντά σου, yeah 
Πες μου τι φοβάσαι



Mente Fuerte, Baghdad – Dale

«Ισχυρός νους» στα ισπανικά, ο Mente Fuerte παίζει το τραπ και rap game «στα δάχτυλα», με μία σειρά από club bangers και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Μην ξεχνάμε, το track «Caliente» έχει περισσότερα από 61 εκατομμύρια views στο YouTube, ένα πραγματικά απίστευτο νούμερο.

Με τον Baghad ξανά στην παραγωγή και την OffBeat Records στο πλευρό του, το «Dale» -με τον φρέσκο urban και club ήχο του- βρίσκεται στην κορυφή στις τάσεις και δεν λέει να κατέβει μέχρι να περάσει αυτό το καλοκαίρι.

 

adidas2


iLLEOo x DJ Stephan – Perisauce

Ολόφρεσκο, πάνω στην ώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές, ο παραγωγός και ράπερ iLLEOo –ιθύνων νους και πίσω από τις πιο μεγάλες τραπ επιτυχίες- συνεχίζει να μας «βομβαρδίζει» με hit bangers.

Από τον Περισσό στο Perisauce, στο gin and juice και στα μεγάλα αυτοκίνητα και σκάφη, τα ηχεία των καλοκαιρινών κλαμπ και των… κινητών μας παίρνουν φωτιά. Με τον DJ Stephan στην παραγωγή, λογικό που το track σκίζει και ανεβαίνει στην κορυφή των τάσεων του YouTube με ιλιγγιώδη ταχύτητα. 


Anser ft. Buzz – Ίσως Να Μη Γεράσουμε

Αληθινό rap straight outta Σπάρτη και Αθήνα, ο Anser παραμένει σταθερή αξία στην ελληνική hip hop σκηνή τα τελευταία 15 χρόνια –και μέσα από τους θρυλικούς Flowjob- και συνεχίζει να ανανεώνει τον ήχο του και το κοινό του. 

Το «Ίσως Να Μη Γεράσουμε» είναι ένα από τα πιο πρόσφατα tracks του, μαζί με τον Buzz και με μουσική από τον Eversor, ένα track – πραγματική «απόδραση». Λογικό να χτυπήσει τις κορυφαίες θέσεις στις τάσεις στο YouTube, δείχνοντας τη δύναμη της hip hop, του πιο ψαγμένου ήχου και στίχων που σε κάνουν να σκέφτεσαι.  


 

adidas001

 

Joker/Two-Face – Break It Down


Το πιο ανεβαστικό κομμάτι του καλοκαιριού έρχεται από τους Joker/Two-Face (aka Tsaki και Styl Mo) και μέσα από το νέο τους ολόφρεσκο άλμπουμ με τίτλο «Για πάντα». Κλασικός ραπ και party rockin’ ήχος, skate και fun, σε παραγωγή DWMNDV, μας πάει ένα ταξίδι στο παρελθόν της hip hop κουλτούρας αλλά πατάει γερά και στο σήμερα. Από τα block parties στο South Bronx μέχρι τους Beastie Boys και The Pharcyde, το ραπ δίδυμο από την Αθήνα παίρνει έμπνευση από τις σωστές πηγές και ροκάρει. 

Ροκάρω το ραπ μου, μέσα στο Sedan μου 
Η νύχτα αγκαλιά μου όπως το άρωμα μου 
Απ’ όταν χτίστηκε ο κόσμος μάθανε να τον σκοτώνουν 
Χιλιοχρόνοι βασιλιάδες μέσα στην ζωή του χρόνου


Retro cool και fresh, με έμπνευση και «καταγωγή» κατευθείαν από τα 80s, τα adidas Forum είναι κάτι περισσότερο από αθλητικά παπούτσια για μπάσκετ. Μπορεί να έχουμε φάει ατελείωτες ώρες στα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα μπάσκετ φορώντας τα adidas Forum, με την κλασική και αγαπημένη σιλουέτα τους, τα φοράμε όμως και τα απολαμβάνουμε εξίσου σε μία απογευματινή βόλτα και έναν περίπατο στην πόλη ή πολλοί από εμάς κάνοντας skate ή  breakdance. Μπορεί να έκαναν ντεμπούτο το 1984 αλλά τα adidas Forum παραμένουν φρέσκα, hip και αγκαλιάζουν όλα τα  δημιουργικά μυαλά και κοινότητες της πόλης.