Πάνε δώδεκα χρόνια από τότε που μυηθήκαμε για πρώτη φορά στον κόσμο του League of Legends. Πώς τα κατάφερε έτσι λοιπόν η Riot Games και είμαστε ακόμα κολλημένοι στις οθόνες μας;  #ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


Δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το League of Legends, ή LoL για τους μυημένους, συνεχίζει να είναι το πιο δημοφιλές video game παγκοσμίως, παρασύροντας στον κόσμο του καθημερινά όλο και περισσότερους players από κάθε γωνιά του κόσμου. Το cult status του είναι τόσο εντυπωσιακό, που οδήγησε στη δημιουργία μιας σειράς κόμικ και διηγημάτων, μουσικών βίντεο κλιπ, spin-off video games για χρήση από κινητό, αλλά και ψηφιακού παιχνιδιού καρτών. Μετρώντας ήδη ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix, το League of Legends θα αποκτήσει στο επόμενο διάστημα και τη δική του σειρά στη δημοφιλή πλατφόρμα online streaming. 

Περί τίνος πρόκειται όμως; Ανεπτυγμένο από την Riot Games, το League of Legends είναι ένα online βιντεοπαιχνίδι για πολλούς παίκτες, στο οποίο δύο ομάδες, αποτελούμενες από πέντε παίκτες η καθεμία, αντιμετωπίζουν η μία την άλλη. Η κάθε ομάδα του game αναλαμβάνει να υπερασπιστεί το μισό τμήμα του χάρτη του παιχνιδιού, ενώ κάθε ένας από τους παίκτες των ομάδων ελέγχει έναν χαρακτήρα που διαθέτει μοναδικές ικανότητες, αλλά και εντελώς διαφορετικό στυλ ως προς το πως κινείται στο παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια του game, κάθε ένας από τους παίκτες αποκτά όλο και μεγαλύτερη ισχύ μαζεύοντας πόντους εμπειρίας, κερδίζοντας χρυσό, αλλά και αγοράζοντας χρηστικά αντικείμενα ώστε να ηττηθεί η αντίπαλη ομάδα. Στο Summoner’s Rift, στη βασική δηλαδή λειτουργία του παιχνιδιού, για να κερδίσει η κάθε ομάδα θα πρέπει να καταφέρει να περιορίσει την αντίπαλη όσο πιο κοντά στη βάση της, καταστρέφοντας το Nexus που βρίσκεται στο κέντρο αυτής. Όποια από τις δύο ομάδες το καταφέρει πρώτη, κερδίζει το game. 

AXE MVP - GLL Spring_2.jpg

Το League of Legends μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή ανταγωνιστική σκηνή διεθνούς επιπέδου, η οποία αποτελείται από 12 πρωταθλήματα, που καταλήγουν στο ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και μεταδίδονται ζωντανά από πλατφόρμες όπως το Twitch, το YouTube και το ESPN με εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως. Ένα τέτοιο πρωτάθλημα είναι και το Greek Legends League Summer Split 2021 powered by What's Up, που στηρίζεται από το AXE, που αποτελεί το κορυφαίο ελληνικό και κυπριακό πρωτάθλημα League of Legends και από το 2019 αποτελεί μέρος των Masters της Ευρώπης. Το summer split του διαγωνισμού έχει ξεκινήσει από τις 31 Μαΐου, οι  αγώνες του πραγματοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση κι εσύ έχεις τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσεις online λαμβάνοντας χρήσιμα tips, ώστε κάποια στιγμή να λάβεις μέρος κι εσύ ο ίδιος! 

Κι αν ακόμα δεν σε έχουμε πείσει να ξεκινήσεις κι εσύ το LoL, διάβασε στη συνέχεια τους παράγοντες που κάνουν το League of Legends τη μεγαλύτερη πόρωση των gamers την τελευταία δεκαετία και βάλε, βρες στο κείμενο την παράγραφο που είναι λάθος, κάνε κλικ  και πάρε μέρος στο διαγωνισμό από το AXE και το Greek Legends League Summer Split 2021 powered by What's Up. Και που ξέρεις, μπορεί του χρόνου να σηκώσεις εσύ και η ομάδα σου το πρωτάθλημα!

Συχνά updates

Ένα από τα βασικά προτερήματα του League of Legends, που το καθιστούν ακόμα και σήμερα τόσο δημοφιλές παγκοσμίως, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι, από το 2009 που κυκλοφόρησε, δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται μέσα από εκατοντάδες updates που το διατηρούν ανανεωμένο τόσο για τους παλιότερους παίκτες, όσο και για τους καινούριους. Από το layout του χάρτη που συνεχώς ανανεώνεται, μέχρι τα διαφορετικά στυλ παιξίματος, αλλά και τα διαφορετικά game modes πέρα από το Summoner’s Rift, το League of Legends είναι πάντα φρέσκο για όσους επιλέξουν να μυηθούν στον κόσμο του. 

LoL Tournament .jpg

Παίζεις με τους φίλους σου 

Αντίθετα από αυτό που ισχυρίζονται όσοι και όσες δεν έχουν ιδέα από video games, ότι δηλαδή αυτά αποξενώνουν τους παίκτες τους κάνοντάς τους αντικοινωνικούς, η δημοφιλία του League of Legends στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να παίζεις παρέα με τους φίλους σου. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να περιμένουν παρέα σε ένα premade lobby ώστε να ξεκινήσουν μαζί το παιχνίδι, αλλά και να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα και να διαγωνίζονται πάντα μαζί. Ακόμη κι αν δεν ψήνονται όμως οι φίλοι σου να παίξετε LoL, το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεκινώντας το παιχνίδι θα κερδίσεις νέους φίλους που θα μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσένα για τα video games.

Είναι δωρεάν

Ακόμη ένας από τους βασικούς παράγοντες που κάνουν το League of Legends κορυφαίο στην κατηγορία του δεν είναι άλλος από το ότι αυτό είναι δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους. Πράγμα που μπορεί να φαίνεται αυτονόητο σήμερα, αλλά όταν το πρωτοέκανε η Riot Games με την κυκλοφορία του, αποτελούσε τεράστια καινοτομία στον χώρο των video games. Και όχι μόνο είναι δωρεάν σαν παιχνίδι, αλλά όσο καλύτερα παίζεις, τόσο περισσότερα προνόμια μπορείς να αποκτήσεις, όπως νέα skins. 

Τα games του διαρκούν πολλές ώρες

Ένα LoL session μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τρεις ώρες, απογειώνοντας ένα απόγευμα Κυριακής που η τηλεόραση δεν έχει απολύτως τίποτα και ο καιρός δεν βοηθάει για βόλτες με φίλους. Ιδιαίτερα σε μια χρονιά πανδημίας και υποχρεωτικού εγκλεισμού, η μεγάλη διάρκεια των παιχνιδιών του video game βοήθησαν ώστε αυτό να αποκτήσει ακόμα περισσότερους followers κάνοντάς το ακόμα πιο δημοφιλές. 

LoL Tournament 2.jpg

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα esports

Ακόμη ένας από τους λόγους που διατηρούν το League of Legends στην κορυφή των video games παγκοσμίως δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι από την τρίτη του κιόλας σεζόν, αυτό εξελίχθηκε σε esport, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια θεατές να παρακολουθούν live game sessions. Και είναι τόσο δημοφιλές που όταν η DotA, ο βασικός του ανταγωνιστής, είχε το 2019 2 εκατομμύρια θεατές στο παγκόσμιο πρωτάθλημά της, το League of Legends κατάφερε να κερδίσει την προσοχή 44 εκατομμυρίων θεατών!

Εύκολο να το μάθεις, δύσκολο να ξεχωρίσεις 

Τέλος, εν αντιθέσει με άλλα οnline video games που χρειάζονται μεγάλη επένδυση χρόνου και πρακτική άσκηση μέχρι να καταλάβεις πως παίζονται και να μπεις στο κόλπο (καλή ώρα η DotA), το League of Legends αποτελεί ένα εξαιρετικά user friendly game όπου ο παίκτης θα κατανοήσει από τα πρώτα κιόλας sessions πως πρέπει να κινείται, διασκεδάζοντας με την παρέα του. Προσοχή όμως: το ότι μαθαίνεις γρήγορα να παίζεις LoL, ουδεμία σημασία έχει αν επιζητάς να ξεχωρίσεις σε αυτό, φτάνοντας μια μέρα να παίζεις με τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως. Και εκεί έγκειται η ομορφιά του και η επιτυχία του. Εύκολα μπαίνεις στο χορό, δύσκολα γίνεσαι master.